14 / 05 / 2024

Arsa değerleri fırladı mezar yerleri ateş pahası oldu! İşte o ildeki mezar yeri fiyatları

Arsa değerleri fırladı mezar yerleri ateş pahası oldu! İşte o ildeki mezar yeri fiyatları

Pandemi ve ardından patlayan savaş nedeniyle Ruslar ve Ukraynalılar başta olmak üzere yabancıların en fazla tercih ettiği şehirlerden biri olan Antalya'da mezar yeri fiyatları uçtu.



Bu süreçte Antalya'da 3 yılda konut fiyatları yaklaşık 8 kat, arsa fiyatları ise 5 kat arttı. Arsa fiyatlarındaki yükseliş, mezar fiyatlarına da yansıdı. Antalya'daki arsa fiyatlarındaki artış, mezar yeri fiyatlarını da etkilerken şehir merkezindeki mezarlıklarda 24 metrekarelik aile mezarlığı için 250 bin, 12 metrekarelik mezar yeri için 125 bin lira ödemek gerekiyor.

İŞTE ANTALYA'DAKİ MEZAR YERİ FİYATLARI

DHA'nın haberine göre Antalya Konyaaltı'ndaki Uncalı Kent Mezarlığı'nda 2020'de 60 bin lira olan 24 metrekare aile mezarlığı, 250 bin liraya; 12 metrekare mezarlık da 30 bin TL'den 125 bin TL'ye yükseldi. Şehrin bir başka mezarlığı olan Kurşunlu Mezarlığı'nda ise 2020'de 30 bin TL olan 24 metrekare aile mezarı, bu yıl 120 bin; 12 metrekare mezar yeri ise 15 binden 60 bin TL'ye yükseldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında belirlediği aile mezarlığı satış bedelini 2023'te de aynı bırakma kararı aldı.

MEZAR TAŞI FİYATLARI DA ARTTI

Kabir yapım hizmeti veren şirketlerde geçen yılın ilk aylarında 1500 liraya satılan mermer mezar fiyatları da, bu yılın başında 7 bin liraya yükseldi. Kabir yapım hizmeti veren firmaların temsilcileri, maliyet artışı ve mermer fiyatındaki yükselme nedeniyle mezar taşı fiyatının geçen yıla göre 4 kat arttığını ifade etti.

'KEFEN PARASI' YÜKSELDİ

Belediyenin ücretsiz hizmet verdiği defin işlemlerini şirketler aracılığıyla yaptırmak isteyenlerin ayırdığı 'kefen parası' bütçesi de yükseldi. Şirketlerin 1 yıl önce 4 bin 750 liraya gerçekleştirdiği cenaze nakli, cenazenin yıkanması ve kefenlenmesi gibi hizmetlerin ücreti 7 bin liraya yükseldi. Kefen fiyatları da 850 liradan 1100 liraya yükseldi. (DHA)

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön