15 / 05 / 2024

Arsaya yönelim arttı! O bölgede arsa talebine yetişilmiyor!

Arsaya yönelim arttı! O bölgede arsa talebine yetişilmiyor!

İstanbul’da olması beklenilen deprem vatandaşları bir hayli tedirgin ediyor. İstanbullu vatandaşlar, o bölgeden akın akın arsa bakmaya başladı. İşte detaylar!



ARSA TALEBİ ARTTI!

İstanbul’daki olası depreme karşı vatandaşlar Trakya'dan arsa bakmaya başladı. Yatırımcılar, başta İstanbul'un Trakya'ya açılan kapısı Silivri ve Çatalca olma üzere Tekirdağ'ın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgeleri ile birlikte Kırklareli merkez ile Vize, Pınarhisar, Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde arsa arayışında artış yaşandı.

Vatandaşların, içine konteyner, tekerlekli mobil ev yani tiny house ve prefabrik koyabileceği ve doğal afet anında bu yapılarda kalabileceği arazi isteğinde bulunduğu görüldü. Artan ilgiden dolayı fiyatlarda hareketlilik yaşanırken, uzmanlar, yatırımcılara dolandırılmamalarına dair de uyarılarda bulundu.

İLANLARDA ASILSIZ BİLGİLERE KANMAYIN!

Bu konuda Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök'ün yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Depremlerden sonra ilçedeki arsalara ilginin katlandığını belirterek, bölgeye arazi almak için her gün çok sayıda vatandaşın akın ediyor.”

Altınkök, "Önceden talepler yalnızca yatırım amaçlı olurken, oluşan depremlerden sonra vatandaşlar, şu anda 'herhangi bir doğal afet anında gelip kalmak için' yer arıyor. Daha önce bunu Kovid-19 döneminde şahit olmuştuk. Vatandaşlar zor zamanlarda sığınabilecek bir yere ihtiyaç duyuyor" diye konuştu.

Silivri'ye artan ilginin art niyetli kişileri de harekete geçirdiğini aktaran Altınkök, yatırımcılar için şu uyarıları yaptı; "Son zamanlarda ilanların hemen hepsinde 'konteyner koyabilirsiniz', 'prefabrik ev ya da mobil yani tiny house koyabilirsiniz' gibi ifadeler yer aldığını görüyoruz. Böyle bir pazarlama taktiğinin başladığını görüyoruz. Bu kesinlikle doğru değil asılsızdır. İmarı bulunmayan hiçbir arsaya ya da tarlaya hiçbir şey koyamazsınız. Alıcılar, almak istediği gayrimenkul ile ilgili belediyeden araştırma yapmadan mutlaka alım yapmamalılar."

Altınkök, alıcılara, bilhassa bölgede yer alan kayıtlı emlakçılar ile çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, vatandaşların yatırım iştahını fırsata dönüştürmek isteyenler kötü niyetlilerin bulunabildiğini belirtti.


Geri Dön