02 / 05 / 2024

22 - 07 - 2017 Tarihli arşiv haberleri - 89 Haber

Bahçe tesviyeleri nasıl yapılır?

Bahçe tesviyelerine ilişkin esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, bahçe tesviyeleri nasıl yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neleri denetler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın denetim yetkisi Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neleri denerler?

Yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017!

Ekim 2017 itibari ile yürürlükte olacak yeni imar yönetmeliği uygulama imar planı bulunan alanları kapsıyor. İşte yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017..

TOKİ Ankara Gülseren Mahallesi 3 Etap başvuru tarihleri!

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 3.Etap'ta yer alan 88 adet konut için başvurular yarın başlıyor.

Mimari estetik komisyonu nasıl kurulur?

şehrin yöresel mimarisine ilişkin tespitleri yapan mimari estetik komisyonu nasıl kurulur? Komisyon nasıl karar alır? İşte Yeni İmar Yönetmeliği hükümleri..

Baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017!

Elektronik haberleşme istasyonları kurmak için alınması gereken izinler Yeni İmar Yönetmeliği'nde yer alıyor. İşte baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017..

İşte dünyanın en pahalı binaları!

Haberturk.com olarak dünyanın en maliyetli ve pahalı binalarını derledi. İşte o binalar...

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı kapsamında Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı. Park, istasyon yapımı için saç levhalarla çevrildi.

Maltepe Mehmet Toprak Hastanesi açıldı!

Maltepe'de hayata geçirilen Mehmet Toprak Hastanesi hizmete açıldı. Operatör Dr. Mehmet Toprak, ''Hedefimiz 2018'de Avrupa Yakası'nda da böyle bir yatırım yapmak'' şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu'dan Sera Gölü talimatı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un önemli turizm mekanları arasında bulunan Sera Gölü Tabiat Parkı'nı inceledi.

Ankara Gülseren Mahallesi 2. Etap başvuruları yarın başlıyor!

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 2.Etap kapsamında yer alan 66 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor

TMMOB'dan Edirne'nin imar planına itiraz!

TMMOB Edirne Şubesi Edirne İl Koordinasyon Kurulu tarafından ‘Edirne İli 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliğini’ ne itiraz edildi. Dilekçede projenin kamu yararı olmadığı açıklandı.

Emlak vergisinde arsa birim değerleri yeniden belirleniyor!

Emlak vergisi değerinin hesaplanmasında baz alınan arsa/arazi birim değerleri yeniden belirleniyor

Balıkesir'de emlak fiyatları arttı!

Balıkesir'de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren temsilciler Balıkesir emlak piyasasını anlattı. Menteş Emlak sahibi Erol Menteş, Turyap Temsilcisi Ayfer Güneş ve Turpa Temsilcisi Uğur Ekmekçi açıklamalarda bulundu.

İzmir KOSBİ'de tapu sevinci!

İzmir’in en büyük organize sanayi bölgeleri arasında bulunan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) sanayiciler için yeni parselasyon çalışmalarında tapu dağıtım aşamasına gelindi.

Gölyaka 2. Etap TOKİ Alt Gelir başvuruları yarın başlıyor!

Düzce Gölyaka TOKİ 2. Etap Alt Gelir Grubu başvuruları yarın başlıyor, projede 219 adet konut bulunuyor.

300 OSB'de 300 teknik kolej kurulacak!

Sanayinin dijital dönüşümü için seferberlik başlatıldı, bu kapsamda 300 OSB’de 300 teknik kolej kurulacak.

Rıdvan Akgün: Konutta balon yok!

İzmir Emlak Kulübü Başkanı ve aynı zamanda RA Grup Gayrimenkul ve İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Akgün, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akgün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi.

5 soruda konut kredisi dosya masrafı iadesi!

Yargıtay Kararı gereğince bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler ne için alındığı belli olmayan masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki, iade nasıl alınır? İşte 5 soruda konut kredisi dosya masrafı iadesi..

Nef, Bodrum'da Nef Gölköy projesine başlıyor!

Gayrimenkul sektörünün öncü projelerinden olan Nef, Bodrum’daki son projesini hayata geçiriyor. Yeni proje Nef Gölköy, projesi 40 bin metrekarelik denize sıfır arsa üzerinde inşa edilecek.

Ahmet Kalafat'tan Mahmutbey’de konut projesi açıklaması!

Nurtop A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kalafat, Bağcılar’da bulunan arsa ile ilgili basında çıkan 'Mahmutbey’deki akaryakıt istasyonu projesi iptal' başlıklarla ilgili haberlere açıklama yaptı.

Başakşehir Kayapark'ın detayları belli oldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayabaşı'nda 1,5 milyon metrekare alanda yapılacak Kayapark'ın birinci etap ihalesi 7 Eylül'de gerçekleştirilecek. İşte dev parkın detayları...

Eskişehir Aydın Arat Halk Merkezi hizmete açıldı!

Eskişehir Belediyesi tarafından Odunpazarı ilçesinde inşa edilen Aydın Arat Halk Merkezi hizmete açıldı. Açılışa, çok sayıda vatandaş katıldı.

Kilis yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

Yatırımcıların yeni gözdesi olan Kilis'teki Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne, mevcut alanın 17 katından fazla yatırımcı talebi geldi.

Mim Mühendislik tünel projelerinde öncü!

Mim Mühendislik, İstanbul ve Ankara metrosu başta olmak üzere onlarca projeye imza attı. Mim Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu “Nerede tünel var, biz oradayız. Bu sektörde dünyada ilk 3’teyiz” diye konuştu.

Hayati Alioğlu: Türkiye'den cami onarımı için yardım bekliyoruz!

İstanköy'de din görevlisi olan Hayati Alioğlu, depremde hasar gören Defterdar Camii ile ilgili yaptığı açıklamada "Eğer, acil olarak caminin ibadete açılmasını istiyorsak, özellikle Türkiye'den caminin tamiri için yardım bekliyoruz." dedi

TOKİ Denizli Karahayıt başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Denizli Karahayıt projesinde yer alan 24 adet konut için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

Recai Çakır: Bodrum'da 100 bin riskli konut var!

Bodrum perşembe gecesi 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı, ucuz atlatılan depremden sonra gözler ilçedeki binalara çevrildi.

Beyoğlu’nda son 13 yılda bina stoklarına yatırım yapıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bölgedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Demircan, “Bir şehri ayağa kaldıran ticareti, alışverişi ve tercih edilmesidir. Hareketin olmadığı yerde bereketin de olması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin konaklama alanlarında yeni dönem başlıyor!

6 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, öğrencilere konaklama adına hizmet verecek işletmelerin yanı sıra ev sahipleri de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden ruhsat almak zorunda...