03 / 05 / 2024

22 - 07 - 2017 Tarihli arşiv haberleri - 89 Haber

3. İstanbul Başakşehir’de 350 ev satıldı!

Fuzul Grup, Seha Yapı, Al Zamil, Adese ortaklığı ve Başakşehir Belediyesi işbirliği ile inşa edilen 3. İstanbul Başakşehir’de ilk etaptaki 550 konutun 350'sinin satışı gerçekleşti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Mimar Halit Vedat Çakırca vefat etti!

Maltepe Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Mimar Halit Vedat Çakırca vefat etti.

AVM'ler ve markalar arasında arz-talep uyuşmazlığı!

Perakende sektöründe hareketlilik başladı. Birçok yeni AVM projelerini kapılarını açtı. Rahime Baş Uçar, AVM yatırımcıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Emlak Bankası küllerinden yeniden doğuyor!

403 şubeli Emlak Bankası, geri dönüyor. Meclis'te yapılan düzenleme ile tasfiye kararı kaldırılan bankanın kurucu başkanı olan Zeki Sayın, açıklamalarda bulundu.

14 yerli turizmciden 28 yeni otel projesi!

Turizm sektöründe yatırımlar hız kesmedi. Dedeman'dan Rixos'a Aksoy'dan Limak'a, NG'den Elite World Hotels'e kadar 14 yerli turizm grubu ise yatırımlarına devam edecek. 28 otel, planlama ve yatırım aşamasında.

GOSB Teknopark'ta herkes yerini alabilecek!

Sanayi bölgesinin ortasında yer alan GOSB Teknopark, doğrudan sanayiye odaklı birçok yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirilmesine olanak sağlıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Tolga Bildirici, projeler ile ilgili bilgi verdi.

Ümraniye Belediyesi'nden Gümüşhane'ye dev yatırım!

Ümraniye ve Gümüşhane Belediyesi dostluk ve kardeşlik bağlarının sosyal, kültürel ve ekonomik işbirlikleriyle güçlendirilmesi için “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevinin temeli atıldı.

CSO konser binası inşaatına ilişkin 4 soru mecliste!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası koro çalışma binaları ve konser salonu inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP Manisa Milletvekili Erken Akçay, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

THY 3. Havalimanı ile güçlenecek!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 50’yi aşkın ülkeden 7 bin iş seyahati profesyonelini bir araya getiren Boston’daki konferansta konuştu. Aycı, THY’nin başarılarını anlattı.

Ankara'daki deprem toplanma alanları TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan deprem toplanma alanları ile riskli yapılarını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

TOKİ Edirne 137 konut ihalesi yarın!

Edirne İli, Merkez İlçesi, Fırınlarsırtı Arnavutköy Mahalleleri 137 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Vergi ödemeleri için son tarih ay sonu!

Vergi ve prim affı ödemeleri için 31 Temmuz son tarih. Vergi, trafik ve idari para cezalarını yapılandırarak taksidi seçenler ilk taksidi bu ayın sonuna kadar ödemesi gerekiyor.

Bitlis'teki 600 mağara ev turizme kazandırılacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yer alan 600 mağara ev turizme kazandırılacak, proje 50 milyon TL'ye mal olacak.

Çevre ve Şehircilik'ten kentsel dönüşüm hattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vatandaşlarla birebir iletişim kurmak ve sorunlara çözüm üretmek için Alo 181 hattı kurdu. Kentsel Dönüşüm kapsamında evini yenilemek için arayan vatandaşlar ise daha çok kredi-faiz destekleri ve kira yardımları konusunda bilgi aldı.

ÇATIDER'den ilk uzaktan eğitim projesi!

ÇATIDER, inşaat sektörünün ilk uzaktan eğitim projesi Yapı Okulu ile çatıcılık mesleğine adım atmaya hazırlanan ustalara ücretsiz eğitim verecek.

Sapanca lüks villaların yeni adresi oldu!

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, orman içinde lüks villalar inşa ediliyor. Ancak bölgede oluşan yüksek arz kadar talebin olmadığı belirtiliyor

TML İnşaat'ın acı günü! Bedi Grantay vefat etti!

TML İnşaat'ın proje müdürü Bedi Grantay vefat etti. TML İnşaat taziye ilanı yayınlattı.

TOKİ Niğde Efendibey 1. Etap için başvurular yarın başlıyor!

TOKİ Niğde Efendibey 1. Etap'ta yer alan 94 adet konut için başvurular yarın başlıyor

TMSF'ye ait taşınmazlar TBMM'de konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, TMSF'ye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde hayata geçirilen Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı.

Emlak vergisi matrahı nasıl belirlenmeli?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, bugünkü yazısında Emlak Vergisi Mevzuatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber..

Kabataş Martı Projesi'nin imar planı askıda!

İstanbul’daki Kabataş Martı Projesi'nin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Askıya çıkarılan imar planının raporunda Kabataş'a bağlanacak metro hatlarının son durumu anlatıldı.

TOKİ Sapanca başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Sakarya Sapanca projesinde yer alan 325 adet konut için başvurular 24 Temmuz-29 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek.

Bodrum'da 32 bina ağır hasarlı!

Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Bodrum'da ağır hasarlı 32 binanın bulunduğunu söyledi.

Doka Kalıp 3D yazıcı ile konut üretecek!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Timur Sırt, bugünkü yazısında Avusturya merkezli Doka Kalıp'ın projelerinden bahsetti. Sırt, Doka Kalıp'ın 3 boyutlu yazıcı ile 20 saatte ev inşa edeceğini açıkladı.

AVM inşaatları doğru kurgulanmalı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Sinan Özendincik, JLL Türkiye'nin Ülke Başkanı Avi Alkaş ile röportaj gerçekleştirdi. Alkaş, çok tartışılan alışveriş merkezleri ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Bosch, Türkiye'de 650 milyon liralık yatırım yapacak!

Bosch, Türkiye'de 650 milyon liralık yatırım yapma kararı aldı. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, ''Türkiye, Bosch için çok önemli bir ülkedir" şeklinde konuştu.

Dönmezler İnşaat'tan depreme meydan okuyan konutlar!

Dönmezler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldırım, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamındaki konut projelerini anlattı. Yıldırım, Dönmezler İnşaat'ın depreme meydan okuyan konutlar üretmeye devam edeceğini açıkladı.

TOKİ Mamak Gülseren Mahallesi Alt Gelir başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Mamak Gülseren Mahallesi Alt Gelir Grubu başvuruları yarından itibaren başlıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 1 oda 1 salon konutlar bulunuyor.