30 / 04 / 2024

Artvin Atatepe Sosyal Tesisleri'nin kiralanmasından vazgeçilmesi meclis gündeminde!

Artvin Atatepe Sosyal Tesisleri'nin kiralanmasından vazgeçilmesi meclis gündeminde!

Artvin'de Belediyeye kiralanmasına karar verilen Atatepe Sosyal Tesislerin kiralanmasından vazgeçilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de Belediyeye kiralanmasına karar verilen Atatepe Sosyal Tesislerin kiralanmasından vazgeçilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayraktutan, ''Aşağıda belirtilen sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Bayraktutan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Artvin Belediyesince kiralanmış olan Artvin Merkez Dere Mahalle ve Şehitlik Köyü sınırları içerisinde bulunan Atatepe Sosyal Tesislerinin 3. Şahıslara kiralanacağını belirtilen yazı 28.08.2019 tarihinde Orman İşletme Müdürlüğüne yazılmıştır. 29.08.2019 tarihinde Orman İşletme Müdürlüğü yazılı cevapla kiralama yapılabileceğini Artvin Belediyesine bildirmiştir. Ancak 03.09.2019 tarihini için ilgili yazıya istinaden ihale duyurusu yapan Artvin Belediyesine ihale gününden bir gün önce 2019 yılının kira bedeli ödenmediği gerekçesiyle; 02.09.2019 tarihinde önceki yazının geçersiz olduğu kiralama yapılamayacağını belirtir yazı yazılmıştır. 03.09.2019 tarihinde 1 gün önceki yazıya resmi cevap verilmiş, kira bedelinin yatırıldığını gösteren belgeler eşliğinde, diğer belirtilen hususların tamamlanacağı ve bu yönde ihaleye engel olmadığı yönündeki yazı Orman İşletme Müdürlüğüne gönderilmiştir. Aynı tarihte ihale gerçekleşmiş ancak Orman işletmesi daha sonra 01.11.2019 tarihindeki ilanda dahil olmak üzere ihale yapılamayacağını Artvin Belediyesine bildirmiştir. İlgili gelişmeler ışığında 07.11.2019 tarihinde Artvin Belediye Meclis toplantısında oybirliğiyle Atatepe'nin Atatürk ile ilgili materyallerin sergileneceği ve teşhir edileceği salon haline getirilmesi kararı alınmıştır. 17.03.2020 tarihinde Artvin Belediyesi Orman İşletmesinden; Atatepe'de hiçbir ticari faaliyet yapılmadığı ve Belediye Meclisi kararı gereğince Atatepe B tipi mesire alanının, "Mesire yerleri Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereği kamu yararı ve zarureti bulunması halinde Orman Kanunu hükümlerine göre başka maksatlara tahsis edilebilir hükmüne" istinaden bu yerin Müze olarak tahsis edilmesini talep etmiştir. 13.04.2020 tarihinde Orman İşletmesi o alanda Müze yapılmasına müsaade edilmeyeceğini Artvin Belediyesine bildirmiştir. 30.07.2020 tarihinde ise tekrar Belediyeye yazı yazarak Atatepe'de Müze yapılmaması gerektiği Belediyeye bildirilmiştir. Sonraki süreçte Orman İşletme Müdürlüğü 12.08.2020 tarihinde Belediyeye Noter aracılığıyla ihtarname göndermiştir.''

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın soruları:
1- İlgili yazılarla belirtildiği şekilde; Artvin Belediyesine önce izin verilip sonra kendi yazılarını yok sayarak kiralama yapılmasının önünün tıkanması ve oy birliğiyle alınan Belediye Meclis kararının hiçe sayılması bilgileri ışığında Atatepe'de Artvin Belediyesi tarafından yapılacak faaliyetler hangi gerekçelerle engellenmek istenmektedir? 

2- Bakanlığınız nezdinde 2014-2019 döneminde Artvin Belediyesine yazılmış herhangi bir uyarı yazısı veya noter aracılığıyla yazılmış bir ihtarname mevcut mudur? Önceki dönem Belediye'den kalma eksiklerin bahane edilerek şimdiki dönemde Belediye'ye uyarı yazıları yazılması, noter aracılığıyla ihtar çekilmesi gibi uygulamalar önceki dönem Belediye Başkanlığına neden uygulanmamıştır? 

3- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyanın en büyük Heykelinin bulunduğu alanda “Atatürk ile ilgili materyallerin sergileneceği ve teşhir edileceği salon haline getirilmesi, Atatürk Müzesi yapılması” hususundaki oy birliğiyle alınan Belediye Meclis kararına rağmen Artvin Belediyesi'nin ilgili talebi hangi gerekçe ile reddedilmiştir? 

4- Cumhuriyet Kenti Artvin'de, Dünya'da en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe'de Atatürk Müzesi kurulmasına müsaade edilmeyeceğini belirten Orman İşletme Müdürlüğü yazılarına istinaden ilgili alanda Atatürk Müzesi yapılmaması neticesinde Atatepe'nin hangi faaliyet alanında hizmet vermesi Bakanlığınız nezdinde uygun görülmüştür? Gerekçeleri ile açıklar mısınız? 
 


Geri Dön