25 / 07 / 2024

Aselsan'dan 5.6 milyar TL'lik imza!

Aselsan'dan 5.6 milyar TL'lik imza!

Ülkenin savunma sistemlerinin güncellenmesi, modernizasyonu ve özgün ürünlerin geliştirilmesi yoluyla çalışma yapan ASELSAN'dan BMC Otomotiv ile 5.6 milyar TL'lik imza attığını ilan etti.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Bağımsızlık ve Milli Savunma: Aselsan'ın kuruluş amacı, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak ve milli savunma kabiliyetlerini güçlendirmektir. Özellikle savunma elektroniği alanında kendi yeteneklerini geliştirerek, yabancı ülkelere olan bağımlılığı azaltmayı hedeflemiştir.

Savunma Sanayisini Desteklemek: Aselsan, Türkiye'nin savunma sanayisini geliştirmek ve yerli üretimi teşvik etmek için kurulmuştur. Ülkenin savunma ihtiyaçlarını karşılamak için yerli ve milli üretim yapma hedefiyle faaliyet gösterir.

Ar-Ge ve İnovasyon: Aselsan, Ar-Ge faaliyetlerine önem vererek savunma elektroniği alanında yenilikçi ve ileri teknoloji ürünleri geliştirmeyi hedeflemiştir. Yüksek teknoloji ve mühendislik kabiliyetleriyle, savunma sanayisindeki gelişmeleri takip ederek Türkiye'nin rekabetçi bir konumda olmasını sağlamayı amaçlar.

Ulusal Güvenlik: Aselsan'ın kuruluş amacı, Türkiye'nin ulusal güvenliğini sağlamak ve savunma kabiliyetlerini artırmaktır.  

Kaynak : Borsagundem.com

 


Geri Dön