09 / 05 / 2024

Aşgabat'taki sağlık tesislerinde temel atma ve açılış!

Aşgabat'taki sağlık tesislerinde temel atma ve açılış!

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Çalık Grubu bünyesindeki GAP İnşaat'ın inşa ettiği Baş ve Boyun Hastanesi'nin kurdelesini kesti, Göz Hastanesi'ne de ilk harcı koydu



Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov, Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat tarafından yapımı üstlenilen Göz Hastanesi'nin temelini attı. Yine GAP İnşaat tarafından yapımı bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan modern teknoloji harikası Baş ve Boyun Hastanesi de Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından hizmete açıldı.

Türkmenistan'ın başkenti Aşgabat'taki sağlık tesislerinin temel atma ve açılış törenleri, görkemli katılıma sahne oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren tören alanını dolduran kadınlı erkekli binlerce Türkmen, açılışlara renk kattı.

ÇALIK'A TEŞEKKÜR
İnşaat, donanım ve personel eğitimini de içeren anahtar teslim proje niteliğindeki Göz Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, "Devlet adam (insan-halk) içindir" mesajı verdi. Türkmenistan'ın sağlık alanındaki yatırımlarının ve dönüşümünün yol haritasını çizen Milli Sağlık Planı'nın 14. yılında ulaşılan hedeflere, yenileri de eklendi. Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Göz Hastanesi'nin temelini atarken Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a da teşekkür etti. 120 yataklı Göz Hastanesi, 2011 yılına kadar tamamlanacak. Üst düzey uzmanlık gerektiren operasyonların yapılacağı hastanede, bugünden bağlantıları kurulan Uluslararası Göz Kongresi de gerçekleştirilecek. Temeline ilk harcı dualarla konulan Göz Hastanesi'nin bulunduğu alan, özel sağlık bölgesi olarak düzenlendi. Törene, Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un yanı sıra, bakanlar kurulu üyeleri, devlet erkanı, Aşgabat'taki yabancı diplomatik misyon ile ülkede iş yapan firmaların temsilcileri katıldı.
Devlet Başkanı Berdimuhammedov, "Halkın sağlık ve mutluluğu için yaşam standardının geliştirilmesi, öncelikli politikalarımız arasında. 21 Temmuz 1995'te açıklanan Milli Sağlık Planı, ülkemizin kalkınma hedefleri arasında yer alıyor. Bu programda, sağlık alanı ile sosyal devlete ilişkin kanunların düzenlenmesi, bulaşıcı hastalıklarla mücadele de dahil pek çok faktör bulunuyor" dedi.

Butik hastane
Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Göz Hastanesi temel atma töreninin ardından GAP İnşaat'ın örnek projeler arasında gösterilen 100 yataklı Baş ve Boyun Hastalıkları Hastanesi'nin de açılışına katıldı. Hastanenin yapımına, geçen yıl başlanmıştı. Beyin, göz ve çene cerrahisi, nöroloji dallarından oluşan hastanenin teşhis ve ameliyat odalarını gezen Berdimuhammedov, doktorlardan ayrıntılı bilgi aldı. Törene Almanya'dan 20'den fazla profesör geldi. Göz Hastanesi, 2011 yılında hizmete girecek.
Okan Müderrisoğlu/Yeni Asır

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Modern tıp Türkmenistan'ı üs seçti

Türkmenistan'ın yatırımları hız kesmeden sürüyor. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, dün GAP İnşaat'ın yapacağı göz hastanesinin temelini atarken 1 yılda bitirilen modern teknoloji ile donatılan baş-boyun merkezini hizmete açtı

Kalkınma atağına hız veren Türkmenistan, ülkedeki dönüşümün motoru konumundaki altyapı yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, modern tıbbın tüm imkânları ile donatılan iki önemli tesisin temel atma ve açılış törenlerine kabinesi ile birlikte tam kadro katılım sağladı ve ülkesindeki sağlık reformuna verdiği önemi gösterdi. Projesinin çiziminden yapımına kadar tüm aşamalarını yakından izlediği modern teknoloji harikası Uluslararası Baş ve Boyun Hastalıkları Tedavi Merkezi'ni hizmete açan Berdimuhamedov, Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat tarafından gerçekleştirilen Baş ve Boyun Hastanesi'ni, gelişmekte olan Türkmen piyasasında Türk şirketlerinin örnek başarısı olarak gösterdi. Berdimuhamedov, yine GAP İnşaat'ın üstlendiği Göz Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Merkezi'nin de temelini attı.

GÖRKEMLİ KATILIM
Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki sağlık tesislerinin temel atma ve açılış törenleri görkemli katılıma sahne oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren tören alanına giden yolları dolduran kadınlı erkekli binlerce Türkmen, açılışlara renk kattı. Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un kararı ile ilk kez sağlık ve ilaç sanayisi alanında çalışanların günü de kutlandı.
Okan Müderrisoğlu/Sabah

Modern tıp üs olarak Türkmenistan'ı seçti

Türkmenistan'ın yatırımları hız kesmeden sürüyor. Devlet Başkanı Berdimuhammedov, GAP İnşaat'ın yapacağı göz hastanesinin temelini atarken, baş-boyun merkezini hizmete açtı

Kalkınma atağına hız veren Türkmenistan, ülkedeki dönüşümün motoru konumundaki altyapı yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, modern tıbbın tüm imkanları ile donatılan iki önemli tesisin temel atma ve açılış törenlerine kabinesi ile birlikte tam kadro katılım sağladı ve ülkesindeki sağlık reformuna verdiği önemi gösterdi. Projesinin çiziminden yapımına kadar tüm aşamalarını yakından izlediği modern teknoloji harikası Uluslararası Baş ve Boyun Hastalıkları Tedavi Merkezi'ni hizmete açan Berdimuhammedov, Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat tarafından gerçekleştirilen Baş ve Boyun Hastanesi'ni, gelişmekte olan Türkmen piyasasında Türk şirketlerinin örnek başarısı olarak gösterdi. Berdimuhammedov, yine GAP İnşaat'ın üstlendiği Göz Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Merkezi'nin de temelini attı.

GÖRKEMLİ KATILIM
Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki sağlık tesislerinin temel atma ve açılış törenleri görkemli katılıma sahne oldu. Erken saatte tören alanına giden yolları dolduran binlerce Türkmen, açılışlara renk kattı. Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un kararı ile ilk kez sağlık ve ilaç sanayisi alanında çalışanların günü de kutlandı.

ATAVATAN'DAN ANAVATANA SELAM
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ı, başkanlık sarayında kabul etti. Çalık, Cumhurbaşkanı'nın selamlarını iletti. Berdimuhammedov ise Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra kardeş Türk Hükümeti ve Türk halkına iyi dileklerini gönderdi.İnşaat, donanım ve personel eğitimini de içeren anahtar teslim proje niteliğindeki Göz Hastanesi'nin temel atma törenine kabinesiyle tam kadro gelerek sağlık yatırımlarına ve uzmanlığa verdiği önemi gösteren Berdimuhammedov, "Devlet adam (insan-halk) içindir" dedi. Temel atma törenine, Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un yanı sıra, bakanlar kurulu üyeleri, devlet erkanı, Aşkabat'taki yabancı diplomatik misyon ile ülkede iş yapan firmaların temsilcileri katıldı. Berdimuhammedov, Göz Hastanesi'nin Türkmen halkı için önemli olduğunu belirterek, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a teşekkür etti. Çalık da grup olarak, Türkmenistan'ın kapsamlı sağlık reform programında yer alma fırsatı bulduğu için memnuniyetini dile getirdi. 120 yataklı Göz Hastanesi, 2011'e kadar tamamlanacak.

'ÖNCELİĞİMİZ HALKIN SAĞLIĞI VE MUTLULUĞU'
Devlet Başkanı Berdimuhammedov, törende yaptığı konuşmada, "Halkın sağlık ve mutluluğu için yaşam standardının geliştirilmesi öncelikli politikalarımız arasında. 21 Temmuz 1995'te açıklanan Milli Sağlık Planı, ülkemizin kalkınma hedefleri arasında önemli bir yer tutmakta. Bu programda, sağlık alanı ile sosyal devlete ilişkin kanunların düzenlenmesi, bulaşıcı hastalıklarla mücadele de dahil pek çok faktör bulunuyor" dedi.

BUTİK HASTANE
Berdimuhammedov, Göz Hastanesi temel atma töreninin ardından GAP İnşaat'ın tamamladığı Baş ve Boyun Hastalıkları Hastanesi'nin açılışına katıldı. Yapımı 2008'de başlayan hastane, Türkmenistan'ın Ulusal Sağlık Planı'nın 14. yıldönümüne de yetiştirildi. Beyin, göz ve çene cerrahisi, nörolojinin de bulunduğu ana dallardan oluşan hastanenin teşhis ve ameliyat odalarını gezen Devlet Başkanı Berdimuhammedov, doktorlardan ayrıntılı bilgi aldı. Hastanenin açılışı için Almanya'dan 20'yi aşkın profesör de geldi.
Takvim


Geri Dön