27 / 04 / 2024

Asgari ücret 2023'te bu kadar olacak! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Çok önemli!

Asgari ücret 2023'te bu kadar olacak! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Çok önemli!

Temmuz'da yapılan ara zammın sonrası hem çalışanların hem emeklilerin hem de memurların dikkatini çeken 2023 Ocak zammında son gelişmeler merak ediliyor.



Temmuz'da yapılan ara zammın sonrası hem çalışanların hem emeklilerin hem de memurların dikkatini çeken 2023 Ocak zammında son gelişmeler merak ediliyor. Temmuz ayından ocak ayına kadar geçen 6 ayı baz alarak zam alacak olan bu kişiler için tahmini zam rakamları peş peşe gelmeye başladı. Bu tahminlerin hükümetin Orta Vadeli Program hedeflerinden geldiğine vurgu yapıldı.

Asgari ücret 2023 te bu kadar olacak! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Çok önemli!ZAM BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Enflasyondaki yükselişle beraber bu sene geçici artış alan grupların sadece kamu çalışanları ve emeklileri olmadığı vurgulandı. Bu vatandaşlarla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar gibi ara zamdan asgari ücretli çalışanların da yararlandığının altını çizdi. Asgari ücretli çalışanlar ise, değerleme oranında maaş zammı alarak, net 5 bin 500 lira ücrete sahip olurken Aralık ayının yaklaşmasıyla beraber Türkiye’de yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 8 milyondan fazla asgari ücretli çalışan için zam bekleyişi başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön