02 / 05 / 2024

Asgari ücret 2024'te 17 bin 103 TL mi olacak? Yeni zamda 4 farklı rakam ortaya çıktı! Hemen bakın!

Asgari ücret 2024'te 17 bin 103 TL mi olacak? Yeni zamda 4 farklı rakam ortaya çıktı! Hemen bakın!

Milyonlarca çalışan 2024 yılı için uygulanacak asgari ücretin açıklanmasını dört gözle bekliyor. Asgari ücret için toplantılar 11 Aralık'ta başlıyor. Peki asgari ücrette hangi rakamlar ön planda? İşte detaylar...



Yeni yıl için geri sayım başlarken, gözler asgari ücret zammına çevrildi. Aralık ayı itibarıyla asgari ücrette zam maratonu başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı bir açıklamasında asgari ücrette meselenin tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek olduğuna dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete bir kez zam yapılacağının altını çizdi. 

Diğer taraftan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık’ta yapacağını açıklamıştı. 

Bu açıklamaların ardından milyonlarca vatandaş, asgari ücrete yeni yılda ne kadar zam geleceğine ilişkin hesaplamaları araştırmaya başladı. 

Asgari ücret 2024 te 17 bin 103 TL mi olacak? Yeni zamda 4 farklı rakam ortaya çıktı! Hemen bakın!

AGARİ ÜCRET ZAMMINDA 4 FARKLI SENARYO 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; asgari ücrette olası senaryolar peş peşe ortaya çıkmaya başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, asgari ücrete yeni yılda gelecek zam ile ilgili tahminlerini tek tek açıkladı. 

Emin Yılmaz, söz konusu açıklamasında eğer yıl sonu enflasyon yüzde 62 olursa, son 6 ayda yüzde 35.26’lık zamla asgari ücretin 11 bin 402 TL'den 15 bin 422 TL'ye yükseleceğinin altını çizdi. 

Yıl sonu enflasyonu yüzde 65 olursa, yüzde 37.77’lik zamla yeni asgari ücretin 15 bin 708 TL olacağına dikkat çeken Yılmaz, "Yıl sonu enflasyon yüzde 68 olursa, yüzde 40.26’lık zamla 15 bin 992 TL'ye yükselecek" diye konuştu. 

Geçen dönemlere bakıldığında buna bir refah payının da eklendiğini dile getiren Yılmaz, bu durumda yüzde 40’a ek yüzde 10'luk refah payı geldiğinde, zam oranının yüzde 50'yi göreceğini söyledi. 

Yılmaz, asgari ücrete yüzde 50 zam gelirse, yeni maaşın 17 bin 103 TL olacağının altını çizdi. 

Asgari ücret 2024 te 17 bin 103 TL mi olacak? Yeni zamda 4 farklı rakam ortaya çıktı! Hemen bakın!

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamasında, asgari ücret zammında birinci derecede sorumlunun Bakan Vedat Işıkhan olduğunu söyledi ve "Biz vatandaşımızı bugüne kadar ezdirmedik ve ezdirmeyiz" dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamasında "Her zaman olduğu gibi bu süreci işçi ve işveren temsilcilerimiz ile birlikte uzlaşma ve mutabakat anlayışıyla, hassasiyetle sürdüreceğiz" diye konuştu. 

11 Aralık'ta, 2024 yılı asgari ücret seviyesini belirlemek amacıyla komisyon toplantılarına başlayacaklarına dikkat çeken Bakan Işıkhan, şartlar fark etmeksizin geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye'sinin birlikte inşa edileceğini vurguladı. 

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri ihalesi yarın! 106 konutluk yeni projesi geliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!


Geri Dön