25 / 07 / 2024

Asgari ücret için 3 oran! Seçimlerde 2. tur dengeleri değiştirdi

Asgari ücret için 3 oran! Seçimlerde 2. tur dengeleri değiştirdi

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret rakamlarına dikkat kesildi. Asgari ücret zammı seçim öncesi belli olup olmayacağı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...




ASGARİ ÜCRET ZAMMI SEÇİM ÖNCESİ DUYURULUR MU?

Kurtuluş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihte ilk kez ikinci tura kaldı. Seçimin ikinci tura kalması sebebiyle normalde temmuz döneminde açıklanacak olan bazı ücretlerin bu dönemde açıklanması beklenebilir.

‘MEMURA ZAM ERKEN DUYURULDU’

Normal şartlarda memurların zamların erken açıklanmazken sayın Cumhurbaşkanı tarafından yüzde 45 olarak ilan edildi, taban ücret olarak 22 bin TL olarak ilan edildi.

‘MEMUR İLE ASGARİ ÜRET ZAM ORANI EŞİTLENEBİLİR’

İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentiler yüzde 30 artışla 11 bin TL’ler iken, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatindeyiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön