28 / 04 / 2024

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Asgari ücrete ek zam yapılması için son kez bugün bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu milyonlarca çalışanın gelir düzeyini yeniden ele alacak. Yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zammın 6 ayda erimesi gündeme yeni maaş miktarını getirdi.



Asgari ücrete ek zam oranı yüzde 40 mı olacak? Maaşlar kaç lira olacak bugün toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gündemi bu soruların cevabını verecek.

Asgari ücrete yılbaşında yapılan ek zam sonrası 4 bin 253 liraya çıkan maaşların 2022 yılının ilk 5 ayında yüzde 73,5 şeklinde hesaplanan yüksek enflasyon karşısında erimesi hükümetin ve işverenlerin "ara zam" formülünü gündeme almasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yeniden değerlendirilmesini istedi.

Önceki gün yaptığı Kabine Toplantısı sonrasında "çalışanların yüksek enflasyona ezdirilmeyeceğini" ifade ederek "Bakanlığa asgari ücreti yeniden değerlendirme talimatı verdim. Çalışma Bakanım Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelecek, çalışmayı hafta sonuna varmadan inşallah bitirecek" dedi.

Asgari Ücret Komisyonu nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön