14 / 05 / 2024

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Asgari ücrete ek zam yapılması için son kez bugün bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu milyonlarca çalışanın gelir düzeyini yeniden ele alacak. Yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zammın 6 ayda erimesi gündeme yeni maaş miktarını getirdi.



Asgari ücretten 2022 yılı başından itibaren vergi kesintisi yapılmıyor. İşveren sadece SGK primi ödüyor. Mevcut asgari ücrete göre, işverenin devlete ödediği prim tutarı 875 lira. Temmuzda yapılacak artıştan sonra prim maliyeti de artacak.

Bu durumda, küçük işletmelerin işçi çıkarma riski ile karşı karşıya kalmaması ve istihdamın olumsuz etkilenmemesi için prim desteği verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön