30 / 04 / 2024

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrette son durum nedir?

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrette son durum nedir?

Asgari ücrette son durumun ne olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte asgari ücret zam gelecek mi? sorusunun yanıtları!



ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete yapılacak olan zam konusu bugün kabine toplantısında konuşuldu. Kabine Toplantısı kararlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamalar şu şekilde;

  •  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesi istenildi. Bakanlık özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek yöntem geliştirecek. En kısa sürede bu konuda müjdeli haberlerin işçi ve emekçilere verilmesi planlanlanıyor.
  • Kamu çalışanlarına enflasyon farkları verilecek. 13,7 milyon emekli de  bu çalışmanın içinde yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı süratle Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelip çalışmalarını bitirecek.
  • Yılbaşında da çalışanlar ve emekliler yeniden gözden geçirilecek. Temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı öncesi 8 Temmuz'da zamlı halde ödeneceği açıklandı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Artan fiyatlar ve enflasyon içinde zor durumda kalan dar gelirliler ve düşük ücretlilerle çalışanlar ilgili iyileştirme hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Bazı kamu çalışanları ile emekliler için yüzde 40’lık bir artışın üzerinde durulurken asgari ücrette ise oran henüz net bir şekilde açıklanmadı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 25 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam için önümüzdeki hafta açıklama yapacaklarını dile getirmişti.

Rubenis Tekstil halka arz talep toplama tarihleri belli oldu mu? Rubenis Tekstil halka arz fiyatı ne kadar?

Altın bugün ne kadar? 27 Haziran gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön