26 / 06 / 2024

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ile ilgili ilk açıklama geldi!

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ile ilgili ilk açıklama geldi!

Asgari ücrete zam şimdiden konuşulmaya başladı! İşte masadaki planlar ve zam oranları...



2023 yılı itbari ile asgari ücreti ne kadar olacak? Milyonlarca çalışan vatandaş bu sorunun cevabını merakla arıyor. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram masada bulunan formülleri  anlattı. Bayram konuşmasında şu cümleleri kullandı:

“2022 yıl başında ocak ayında toplu iş sözleşmesine göre % 5, artı enflasyon farkı alınması bekleniyordu. Devletimiz oluşan hayat pahalılığı nedeniyle 5 artı % 2.5’luk bir sosyal refah düzenlemesi gerçekleştirdi. Bir diğer deyişle yüzde 7.5 artı enflasyon farkı ödendi.

2022 Temmuz ayında ise toplu iş sözleşmesine göre yüzde 7 artı enflasyon farkında anlaşılmıştı. Buna istinaden memurlarımız yüzde 41.69 emeklilerimiz, SSK ve Bağkur’lularımız yüzde 42.35 zam aldı.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ile ilgili ilk açıklama geldi!

Buradaki asıl istisna memurlara yöneliktir. Memurlar hiç enflasyon olmasa dahi belirtmiş olduğumuz yüzde 7.5 ve 7’lik farkı alacaklar. Ancak gelinen süreçte temmuzda yüzde 40’lık bir enflasyon farkı yansıtıldı.

O dönemde asgari ücrete ilişkin ve memur ile emeklilerin ücret artışına yönelik enflasyon beklentisi yüksek olduğu için sene sonu enflasyon tahminlerimizi yüzde 80 olur şeklinde yapmıştık.

‘MEMUR VE EMEKLİLER YÜZDE 30-40 ARASI MAAŞ ARTIŞI ALACAK’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön