14 / 05 / 2024

Asgari ücret zammında ilk tutarlar belli oluyor! Tek tek hesaplandı! İşte ilk rakamlar...

Asgari ücret zammında ilk tutarlar belli oluyor! Tek tek hesaplandı! İşte ilk rakamlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı müjdesini vermesinin ardından yapılacak zam ne kadar olacak, asgari ücret 10 bini geçecek mi gibi sorular sorulmaya başlandı. İşte asgari ücrete ilişkin yapılan hesaplar...



Yalnızca enflasyon oranına göre yüzde 17,5 seviyesinde bir yükseliş beklersek net olarak 10 bin liraya brüt olarak da 11 bin 764 liraya yükselecek. TÜİK, her ay enflasyon rakamlarını paylaşıyor ve bu oranlara göre bizim tahmini enflasyon rakamımız yüzde 17,5'e denk geliyor. Yalnızca bu oranda bir zam yapılırsa 2022 temmuz ayına göre yüzde 82 oranında zam yapılacak.

Asgari ücret zammında ilk tutarlar belli oluyor! Tek tek hesaplandı! İşte ilk rakamlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her asgari ücret açıklanmasında bir güncelleme kendisi yapıyor ve bu ihtimale karşı burada yüzde 23,5 seviyesinde beklentimiz var. Eğer buna göre bir zam oranı meydana gelirse asgari ücret net olarak 10 bin 500 liraya brüt olarak ise 12 bin 352 liraya yükselecek. 2022 temmuz ayına göre ise zam oranı yüzde 91 bandında oluyor.

Asgari ücret için yüzde 35 oranında bir beklenti var. Bu yalnızca depremin yıktığı bölgeler kapsamında düşünülen bir rakam. Oradaki iş hayatını yeniden ayağa kalkması amacıyla planlar yapılıyor. Ülke genelinde eğer bu oranda bir zam yapılırsa asgari ücret 11 bin 500 liraya brüt asgari ücret ise 13 bin 530 liraya yükselecek. İşte 2022 temmuz ayına göre burada da yüzde 109 oranında gibi ciddi bir yükseliş söz konusu.”

A101 beklenen dev indirimlerle geliyor! Ütü 450 TL, çay makinesi 500 TL, piknik sandalyesi 250 TL...

Millî Eğitim Bakanlığı İŞKUR üzerinden iki ilde çok sayıda işçi alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

Emekli intibak zam hesabı baştan aşağı değişti! En güncel zam hesabı burada!


Geri Dön