Ekonomi

Asgari ücret zammında son dakika! Zamlar tek tek hesaplandı! Hemen en düşük ve en yüksek asgari ücret zammına bakın!

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelebilir? İşte merak edilen o soruların yanıtları...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bakanlık enflasyonla mücadele kapsamında düğmeye basmış geçtiğimiz aylardaki peş peşe açıklamalarla 2022 yılı içerisinde 2

Son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret zammı hem işçiyi hem de  gerekse işverenleri oldukça yakından ilgilendiriyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bakanlık enflasyonla mücadele kapsamında düğmeye basmış geçtiğimiz aylardaki peş peşe açıklamalarla 2022 yılı içerisinde 2. Ara zam sinyali verilmişti. 

Peki asgari ücret zammı açıklandı mı? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelebilir? İşte detaylar...

Sabah'ta yer alan habere göre, son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret zam oranının belirlenmesine artık sayılı günler kaldır. Konuyla ilgili  ilk tahminlere göre, uygulanacak olan yüzde 10'luk zamla dahi bu ücretin net 4678,3 liraya (brüt 5505,4 lira), yüzde 20'lik bir zam durumunda ise net 5 bin 103 TL'ye ulaşacağı belirtildi.

ASGARİ ÜCRET BRÜT NE KADAR OLACAK?

Merakla beklenen asgari ücret zammına artık resmen günler kaldı. Yıl başında rekor zam uygulamasıyla vatandaşlara müjdelenen ücrete bu yıl enflasyonla mücadele kapsamında ikinci bir zam yapılması bekleniyor. Artık bu duruma resmiyete kavuşmamakla birlikte kesin, gözüyle bakılıyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Temmuz'da asgari ücretin artmasıyla kıdem tazminatları son brüt maaş üzerinden hesaplanacak. İşten ayrılanlar için ise hesaplamada yeni asgari ücretin brüt rakamı geçerli olmuş olacak. Asgari ücret bütün iş kollarını kapsayacak biçimde belirleniyor, işveren belirlenen bu ücretin altında ödeme yapamıyor.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK? EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET ZAMMI!

Gündemden düşmeyen asgari ücret her sene ülke ekonomisi, gerçekleşen ve hedef enflasyon, yaşam maliyeti, refah payı gibi parametreler de göz önüne alınarak belirleniyor. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı Ocak'ta yüzde 50,5 arttı ve brüt 5004 lira (net 4253 lira) oldu.

Temmuz'da verilecek olan ara zam oranı üzerinde çalışmalar geçen hafta başladı. Söz konusu artışla yeni asgari ücret, 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak ve 6 aylık zam oranı da belirleyici olacak. Henüz net olmamakla beraber beklenti yüzde 10-20 Aralığında olacağı şeklinde  Temmuz ayında yüzde 20 artışa gidilmesi halinde asgari ücret brüt 6004 lira olacak.

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz'da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

TRT'de temmuz zammıyla ilgili vatandaşa müjde

Ünlü ekonomistten heyecanlandıran asgari ücret tahmini! Vatandaş rahat nefes alacak