28 / 07 / 2024

Asgari ücret zammında yeni gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücret zammında yeni gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir programda asgari ücrete yılbaşında gelecek olan zam ile alakalı konuştu. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? İşte detaylar…


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


"YIL SONUNDA YENİ BİR DÜZENLEME YAPACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret konusuna değindi. Bilgin, sene sonunu işaret ederek, ”Türkiye’nin emekçileri ile birlikte kalkındıkça artan büyüme ve refahtan emekçilerinin pay aldıkça önünün açılacağını söyleyen Bakan Bilgin, "Yıl başında yaptığımız % 50’nin üzerinde % 30 zam yapmıştık, kümülatif olarak % 90 üzerinde olan bu zammın enflasyon karşısındaki dayanıksızlığını bilerek dile getiriyoruz. Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz. Elbette ki Türkiye’nin büyümeye, kalkınmaya, yatırıma ihtiyacı var. Sermayeye ihtiyacı var. Burada sermaye düşmanlığı yapmıyoruz ama sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında duracağız. Bu sosyal devletin görevi oluyor’’ şeklinde konuştu.

Asgari ücret zammında yeni gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.40'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,94 Türk Lirası, euro 18,35 Türk Lirası, altının gramı ise 1015 Türk Lirası değerinde.

10 bin liralık evin kirası 6 bin liraya düşecek! Uzman isimden flaş açıklama! Kira fiyatlarına ne oluyor?

Akaryakıt fiyatları listesine bakmadan yola çıkmayın! Akaryakıta zam geldi mi? İşte 1 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları

Uygun fiyatlı 5000 mAh pil kapasiteli Xiaomi redmi 9C'ye indirim! 31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön