03 / 05 / 2024

Asgari ücret zammıyla birlikte tüm ödemeler değişiyor! Kalem kalem hesaplandı

Asgari ücret zammıyla birlikte tüm ödemeler değişiyor! Kalem kalem hesaplandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bütçesi bu yıl 40 milyar liraya yükseltildi. Asgari ücrete gelecek zamla birlikte yapılan destek ödemeleri de değişecek.  İşte ayrıntıları...



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlara her ay milyonlarca liralık destek ödemesi yapılıyor. Yaşlı aylığından eşi vefat etmiş kadına, eğitim materyalinden servis-yemek desteğine kadar ailelere farklı kalemlerde nakdi yardımlar veriliyor. Yeni yılda asgari ücret zammı ile destek ödemelerinde de ciddi oranda bir artış olacak. İşte yapılan yardım ve desteklere dair ayrıntılar...

İŞTE SOSYAL YARDIM DESTEKLERİ
KADINLARA YAPILAN DESTEK ÖDEMELERİ

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı ile hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikâhlı eşini kaybetmiş kadınlara yönelik yardım yapılıyor. Program kapsamında hak sahiplerine iki ayda bir 1.000 TL destek veriliyor. Destekten yararlanmak isteyenler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ya da e-Devlet üzerinden başvuruyor.

EŞİ VEFAT EDEN KADINA SOSYAL KONUT DESTEĞİ

Sabah’ta yer alan haberde, eşi vefat etmiş kadınlar için 2023 sosyal konut projesi için hane başına 300 bin lira olmak üzere toplamda 607 milyon liralık bütçe ayrıldı. Söz konusu destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaş altında olmak kaydıyla 3 ve daha fazla çocuğu olan kadınlar yararlanabilecek.

ÇOCUKLAR İÇİN YAPILAN DESTEK ÖDEMELERİ

İhtiyaç sahibi olan, annesi babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklara "Öksüz ve Yetim Yardımı" programı kapsamında 600 TL veriliyor. Ödemeler 2 ayda bir yapılıyor. Programa SYDV'ler aracılığı ile ulaşılıyor. Evde birden fazla öksüz ya da yetim varsa her bir çocuk için başvuru yapılabiliyor.

Sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla "Şartlı Eğitim Yardımları" programı ile destekleniyor. İlköğretimdeki erkek öğrenciye 90, kız öğrenciye 100, ortaöğretimdeki erkek öğrenciye 130, kız öğrenci aylık 150 TL destek veriliyor. Şartlı eğitim yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön