18 / 05 / 2024

Asgari ücret zammıyla birlikte tüm ödemeler değişiyor! Kalem kalem hesaplandı

Asgari ücret zammıyla birlikte tüm ödemeler değişiyor! Kalem kalem hesaplandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bütçesi bu yıl 40 milyar liraya yükseltildi. Asgari ücrete gelecek zamla birlikte yapılan destek ödemeleri de değişecek.  İşte ayrıntıları...



EĞİTİM MATERYALİ YARDIMI

Her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının SYDV'ler tarafından kırtasiye, önlük, çanta gibi temel okul ihtiyaçları karşılanıyor. 2003 itibariyle 1 milyar TL yardım sağlandı. Yılın ilk 7 ayında 30 bin 381 kişiye 9,5 milyonluk yardımda bulunuldu.

YAŞLILARA 65 YAŞ AYLIĞI

Devlet herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, çalışma gücü azalan 65 yaş ve üstü, maddi durumu kötü olanlara yaşlılık aylığı bağlıyor. Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınarak kişi başına düşen aylık geliri net bin 833'ten az olan 65 yaş üstü vatandaşa 65 aylığı bağlanıyor. Bu yıl için ödenen para 1.536 lira. Başvurular e-Devlet'ten alınıyor.

ENGELLER ORTADAN KALKIYOR

Sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen 1833 TL az olan engelli vatandaşlara aylık veriliyor. Yardımdan yüzde 40 ve üstü engelli raporu olan vatandaş faydalanabiliyor. Yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1226 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 1.840 TL. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor.

EVDE BAKIM PARASI VAR

Sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri net bin 833'ten az olan engelli yakınlarına destek olunuyor. 18 yaşından küçük özel gereksinim düzeyi en az hafif düzeyde olan veya yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan yakını bulunan kişiler faydalanabiliyor. Aylık 1226 TL veriliyor.

YARDIM MİKTARI NE KADAR?

Evde bakım yardımı uygulamasından 560 bin kişi yararlandı. Engellisine evde bakmak isteyen ailelere aylık 3 bin 336 lira olmak üzere 79 milyar lira evde bakım desteği verildi. Destek başvuruları e- Devlet ve sosyal hizmetlerden yapılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön