17 / 05 / 2024

Asgari ücrete ara zam gelmeden hemen bunu yapın! Haziran'da öderseniz tam bu kadar tutar cebinizde kalacak! 

Asgari ücrete ara zam gelmeden hemen bunu yapın! Haziran'da öderseniz tam bu kadar tutar cebinizde kalacak! 

Asgari ücrette yaşanacak artış SGK'ya askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması maliyetlerini de artıracak. Temmuz'dan önce ödeyenlerin daha az ödeme yapacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...



Faruk Erdem, söz konusu açıklamasında günlük borçlanmanın şu anda 106 lira olduğunu belirterek, "Yüzde 30 zam yapıldığı zaman 138 TL'ye çıkıyor. Buradaki fark 30,03 oluyor" şeklinde konuştu. Bu rakamlara aylık olarak bakıldığında ise 3 bin 202 liradan 4 bin 163 liraya yükseldiğini belirten Erdem, burada aylık farkın 960 lira olduğunu söyledi. 

"Bu rakamlar üzerinden doğum ve askerlik borçlanmalarına bakacak olursak 2 yıllık bir doğum borçlanmasında şu anda 76 bin 861 lira olan ücret temmuz ayında soran yapılacak başvuruda 99 bin 919 liraya yükseliyor" açıklamasında bulunan Faruk Erdem, 2 senelik farkın da 23 bin 58 lira olduğunu belirtti. 

Asgari ücrete ara zam gelmeden hemen bunu yapın! Haziran da öderseniz tam bu kadar tutar cebinizde kalacak! 

Açıklamasında "Eğer bu rakamı 18 aylık askerlik borçlanması olarak hesap yaparsak şu anda 57 bin 646 lira olan ödeme asgari ücrete yapılması tahmin edilen yüzde 30 zamdan sonra 74 bin 939 lira olacak" ifadelerine yer veren Erdem, buradaki ödeme farkının da 1 bin 293 TL olduğunun altını çizdi. 

Bu borçlanma durumlarının yurt dışı ödemelerinde de olduğuna dikkat çeken Erdem, "Orada yüzde 45 olarak ödeniyor. Burada aylık fark bin 351 liralık fark oluşuyor" şeklinde konuştu. 

Konuya ilişkin açıklamasında "Bağ-Kur ihyasında yüzde 34,5 ödemeler olduğu için orada da aylık olarak bin 35 liralık fark ortaya çıkıyor. Burada da 2 bin günlük bir borçlanmayı hesaplayacak olursak 69 bin TL'yi buluyor" diye konuşan Faruk Erdem, başvuru anında bir ödeme yapılmadığını dile getirdi. 

Vatandaşların e-Devlet sistemine giriş yaparak başvurularını gerçekleştireceğini aktaran Erdem, konuya ilişkin "Bu noktadan sonra başvuru alınmış olacak ve borçlanma farkı olmayacak ve ödeme emri 1 ay sonra gelecek. Bugün başvuru yapan bir vatandaş açısından hem cebinde yüzde 30'luk bir para cebinde kalacak. Burada ödemeler ağustos sonu gibi olacak" açıklamasında bulundu ve ödenmezse başvurunun iptal olacağını söyledi. 

Asgari ücrette zam tarihi resmen netleşti! Milyonlarca çalışana son dakika müjdesi! Hemen bakın! 

Ticaret Bakanlığı duyurdu! Bayram alışverişinde fahiş fiyatla mücadele sürecek!

İslam Memiş altından daha fazla kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Tarih verdi! 

TOKİ'den İstanbul'da dev adım! 648 konutluk yeni proje resmen başlıyor!


Geri Dön