08 / 05 / 2024

Asgari ücrete ek zam bekleyenlerin canını sıkacak haber! Erdoğan istedi bakın kimin maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücrete ek zam bekleyenlerin canını sıkacak haber! Erdoğan istedi bakın kimin maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücrete ek zam miktarının yapılan son açıklamalara göre yüzde 40 civarında olacağı açıklandı. Yılbaşında 4 bin 253 liraya çıkan asgari ücretin Temmuz'da yeniden artırılması için çalışmalar yapılıyor. Öte yandan bir zam haberi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İşte detaylar..



Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürkün "Bu rakamlar canınızı sıkacak Bakın kim ne maaş alacak" başlıklı yazısında gündeme getirdiği söz konusu zamlardan sonra emekli cumhurbaşkanları 56 bin 581 lira, emekli TBMM başkanı ve eski başbakanlar 42 bin 435 lira, emekli milletvekilleri 25 bin 461 lira maaş alacak.

Emekli milletvekillerinin 18 bin lira olan maaşlarına zam alabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapısını aşındırdığını ifade eden Öztürk, yazısında, emekli milletvekiline zam yapılabilmesi için Cumhurbaşkanının maaşının artması gerektiğini ifade etti.

Eski TBMM Başkanı, eski Başbakan, emekli milletvekili maaşlarına zam yapılabilmesinin yolunun Cumhurbaşkanının maaşına yapılacak zamma bağlı olduğunu kaydeden Öztürk, "Eski TBMM başkanları, eski başbakanlar Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 75'i, emekli milletvekillerine de cumhurbaşkanı maaşının yüzde 45'i oranında zam yapılabiliyor. Yani, Cumhurbaşkanı “Ben zam istemiyorum” dese, bu kez emekli milletvekilleri de zam alamayacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı halen 100 bin 750 lira. Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 40.4 zam istediğine göre, emekli milletvekillerinin, eski TBMM başkanlarının, eski başbakanların, maaşın da da aynı oranda bir artış olacak. Cumhurbaşkanına zam yapılmazsa, emekli milletvekillerinin de maaşlarında artış olmayacak" ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön