03 / 05 / 2024

Asgari ücrete ek zammın belli olmasından sonra artacak maaşlar ne zaman hesaba yatacak?

Asgari ücrete ek zammın belli olmasından sonra artacak maaşlar ne zaman hesaba yatacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılmış bir şekilde yapılacak artış miktarını AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, televizyonda katıldığı canlı yayında açıkladı. Herkesin merak ettiği oran belli olduktan sonra maaşların hesaba ne zaman yatacağı merak konusu oldu.



TÜİK, mayıs ayı enflasyon rakamlarını aylık yüzde 2,98 artışla yıllık yüzde 73,50 şeklinde açıklamıştı.

Kurum Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ise aylık yüzde 8,76, yıllık yüzde 132,16 arttığını duyurdu.

"YÜZDE 35,64'LÜK ARTIŞ CEPTE"

TRT'de asgari ücrete ek zam ve memur maaşlarına taban fiyat çalışmasıyla ilgili bilgi veren Yıldırım Beyazıt Ünirversitesi öğretim görevlisi Tarkan Zengin, yüzde 35,64'lük zammın cepte olduğunu söz konusu orana Merkez Bankası'nın yüzde 3,7'lik aylık enflasyon beklentisi eklendiğinde oranın yüzde 40 olacağını iddia etmişti.

Söz konusu iddiayı Numan Kurtulmuş'un açıklamaları da destekler nitelikte oldu. Peki asgari ücrete ek zam resmen ne zaman açıklanacak zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön