21 / 05 / 2024

Asgari ücrete ikinci zam ne zaman yapılacak?

Asgari ücrete ikinci zam ne zaman yapılacak?

Asgari ücrete ikinci zam konusu gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak olan ikinci zammın ne zaman kesinlik kazanacağını araştırıyor. İşte asgari ücrete dair detaylar!



Kurtulmuş, bakanlığın konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü, tamamlandığında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamu ile paylaşılacağını iletti. Kurtulmuş "Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız neredeyse her hükümet toplantısından sonra kamuya seslenişinde bir şekilde alım gücünü artırmaya dönük ilave tedbiri paylaşıyor. Elimizdeki bütün imkanları vatandaşımızın alım gücünü artırmak için seferber etmekteyiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından dikkat çeken başlar şu şekilde;

"Enerji fiyatlarındaki olağanüstü artış, buna bağlı lojistikte yaşanan artış tüm dünya ekonomilerini derinden sarstı. Ayrıca Ukrayna-Rusya savaşı da yeni bir küresel fiyat artışına yol açtı, ekonomiler olumsuz etkilendi."

Burada öncelikli 2 meseleden biri dövizdeki oynaklığın giderilmesi. Bunun için eldeki tüm imkanlarla istikrara kavuşturulması birinci önceliğimiz. İkincisi ise fiyat istikrarsızlığı. Bunlara tedbir almak için her gün görüşmeler yapıyoruz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön