Ekonomi

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı! İşsizlik maaşı, stajyer ücretleri, sosyal yardımlar ne kadar olacak?

Türkiye'de milyonlarca çalışanı alakadar eden asgari ücrete ara zam resmen açıklandı. Askeri ücrete yüzde 30 zam yapıldı. Yapılan zam yalnızca asgari ücretlileri değil herkesi etkileyecek! Ayrıca pek çok gelir ve ödeme kalemi değişecek. İşte onlardan bazıları...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanları enflasyona karşı koruyabilmek için asgari ücrete 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 yapıldığını duyurdu! Asgari ücret yapılan yüzde 30 zam ile birlikte 5 bin 500 TL oldu

Türkiye'de milyonlarca çalışanı alakadar eden asgari ücrete ara zam resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanları enflasyona karşı koruyabilmek için asgari ücrete 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 yapıldığını duyurdu! Asgari ücret yapılan yüzde 30 zam ile birlikte 5 bin 500 TL oldu.

İşçi başına devletin işverenlere 10 TL destek verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yapılan zam ile beraber memur maaşlarının da gelir vergisi nedeni ile 300 TL yükseleceğini söyledi.

İşte diğer detaylar...

SENELİK ARTIŞ YÜZDE 95 OLDU!

Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelen yükün tamamının işverenin üzerine yıkılmadığını belirtti.

Devletin tüm maaşların asgari ücretteki kadar kısımından alınan vergilerden feragat edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aralık-ocak aylarının enflasyonda yol açtığı kamburun artışın yetersiz
kalmasına yol açtığını tespit ettik. Kamu çalışanlarına zaten yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı zammı yapılacak. Bakanlığımızın tüm taraflarla yaptığı çalışma sonrası yeni asgari ücret zammını belirledik" ifadelerini kullandı.

Takvim Gazetesi'nden Çığıl Ön Yener'in haberine göre; yapılan artışla net asgari ücret 5.500,35 lira olurken, brüt ücret 6.471 liraya yükseldi.

Asgari ücretin işverene maliyeti ise 7.603 lira 43 kuruş olarak açıklandı. Asgari ücrette yıl başında yapılan yüzde 50.5'lik zam ile birlikte toplam kümülatif artış yüzde 95 seviyesine çıktı. Yeni asgari ücret yüzde 30'luk ara zam ile net 5 bin 500, brüt 6 bin 471 liraya artarken, bu artış sadece asgari ücretlileri değil, hemen herkesi etkileyecek.

Ayrıca pek çok gelir ve ödeme kalemi değişecek. İşte onlardan bazıları...

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti!

 

Emekli ve memur Temmuz maaş zammında son düzlük! En düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? Hemen bu tabloya bakın!
Bayram ikramiyesi bugün hesaplara yatmaya başlıyor! 2022 SSK, Bağ-Kur, 4C emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

 

4300 mAh batarya kapasiteli Huawei Nova 8i'ye indirim! 2 Temmuz 2022 fiyat listesi...