Ekonomi

Asgari ücrete zam sinyali! Asgari ücret 5.250 TL olur mu?

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı hakkında son dakika haberleri güncel olarak takip ediliyor. Asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı? Asgari ücret 5.250 TL olur mu? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. İşte tüm detaylar... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamasında “Tartışmayı anlamlı bulmuyorum” diyerek heves kırmıştı

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş ikinci bir zammın yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamasında “Tartışmayı anlamlı bulmuyorum” diyerek heves kırmıştı. 

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar sonrasında masada yeni rakamlar gündeme gelmeye başladı. Bu kapsamda asgari ücretin yılın ikinci yarısından sonra 5 bin 500 TL olabileceği konuşuluyor. 

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre; Nisan ayında işçi ve işveren tarafıyla bir araya gelecek olan hükümet Haziran ayında 850 TL ile bin 200 TL arasında zam yapılması hakkında değerlendirmelerde bulunacak.  
 

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında yaptığı açıklamasında vatandaştan ve işçiden bu şekilde bir durumu esirgemeyeceklerini dile getirerek “Görüşmeler neticesinde böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz” dedi.


 
Gelen bilgilere göre iktidarın kurmayları, bakanlığın aksine asgari ücrete zam yapılması için çalışmalarını sürdürüyorlar. Seçime yönelik bir hamle arayışında olan iktidarın Nisan ayında görüşme yapması ve Haziran ayında ilave zammın uygulanması talebi gündeme geliyor. 

Bu kapsamda miktarların 4 bin 500’ün üzerine olan açlık sınırı ve enflasyon rakamları göz önünde bulundurularak 850 TL’den fazla olması bekleniyor.

ZAM İDDİALARI GÜÇLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret zammı ile ilgili dün yaptığı açıklaması ise şöyle; “Yapılacak görüşmeler neticesinde yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz” dedi.

Asgari ücrete ilave zam yapılacak mı? Milyonları heyecanlandıran açıklama geldi!

Doğalgaz yardımı başvurusu 2022 nasıl yapılır? Doğalgaz fatura desteği şartları nedir?

Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? BİM, A101, ŞOK ayçiçek yağı fiyat listesi!