15 / 05 / 2024

Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı? Asgari ücret bayram ikramiyesi onaylandı mı, Resmi Gazete’de yayımlandı mı?

Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı? Asgari ücret bayram ikramiyesi onaylandı mı, Resmi Gazete’de yayımlandı mı?

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi  yatacak mı? Emekliler bayram ikramiyesi ödemelerini beklerken asgari ücret çalışanları da kendilerine de ikramiye yatıp yatmayacağını araştırıyor. 1.100 TL olan ikramiye ödemeleri yüzde 82 oranında zamla beraber 2 bin TL'ye yükselmişti. İşte detaylar...



Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak mı?

Gerekirse ara zam yapmaktan geri durmayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası asgari ücrete yapılacak ara zam için Temmuz ayını işaret etti. 

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi alabilmek için gözlerini Resmi Gazete'ye çevirdi. Fakat bayram ikramiyesi uygulamasından maalesef asgari ücretliler yararlanamıyor. Çünkü bu uygulama sadece emeklileri kapsıyor. Bayram ikramiyesi yalnızca SSK, Bağkur ve emekli sandığından emekli olan vatandaşlara ödeniyor. 

EYT kapsamında başvurularını tamamlayan ve maaş almaya hak kazanan vatandaşlara da bayram ikramiyesi ödeneceğini söylememiz gerekiyor. Mart ayında emeklilikleri onaylanan EYT'liler, ilk emekli maaşlarını nisan ayında aldı ya da alacak. Bunun yanı sıra bir işyerinde aktif çalışırken emekli olan vatandaşlar,  işyerlerinden kıdem tazminatı da alabilecekler. Ayrıca EYT'liler, emekli maaşını aldıkları bankalardan 8 bin 500 TL'ye kadar maaş promosyonu ödemesi de alabilecekler. Ayrıca bu kapsamdaki EYT'lilerin hesaplarına nisan ayında Ramazan Bayramı dolayısıyla da bayram ikramiyesi yatırılacak. 

Haziran'dan beri ilk kez oluyor! Bitcoin 30 bin doların üzerine çıktı! Peki Ethereum ve altcoinlerde son durum ne?

EYT’lilere müjde! Denizbank'tan 10 bin TL’ye varan nakit promosyon! İşte detayları...

EYT'den emekli olup çalışanlar dikkat! Daha fazla maaş alabilirsiniz...

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme; 9 bin prim günü şartı esnetiliyor!

 


Geri Dön