21 / 05 / 2024

Asgari ücrette bir iddia daha geldi! 8 bin 9 bin bekleyen üzülecek!

Asgari ücrette bir iddia daha geldi! 8 bin 9 bin bekleyen üzülecek!

Asgari ücrete enflasyon rakamlarının üzerinden zam yapılması beklenirken, gerçekleştirilecek zam konusunda iddialar peş peşe geliyor. Araştırmacı yazar Haluk Özdil’de 2023 yılı asgari ücret için yeni bir rakam açıkladı.



 Asgari ücrette bir iddia daha geldi! 8 bin 9 bin bekleyen üzülecek!

“BU RAKAM İLK 6 AY İÇİN”

Araştırmacı yazar Haluk Özdil, 2023 yılındaki asgari ücret zammı için dikkat çeken bir rakamı işaret etti. Özdil, 2023 yılındaki asgari ücretin 7 bin 100 ile 7 bin 300 lira arasında olacağını öne sürdü.

Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Haluk Özdil, piyasada bahsi geçen 9-10 bin liralara kıyasla ezber bozan bir tahmin yaptı.

Haluk Özdil Youtube kanalında yaptığı açıklamada, “Ben ekonomist değilim. Araştırmacı yazar olarak bazı analizler yapıyorum.” Dedi ve şunları ekledi: 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. 2022’de yıllık gelir 9 bin 500 dolarmış. 2023’te ise 10 bin dolar olacağı belirtiliyor. 2023 yılı için asgari ücret 7 bin 100-7 bin 300 dolar arasında zamlanacak. Yılsonuna doğru dolar 21-22 bandına yükselecek gibi duruyor. 30-60 lira tabi ki olmayacak. Rakamlara baktığımızda, 2023 için asgari ücret 7100 ila 7300 lira olacaktır. Tabi bu ilk 6 ay için görülen rakam" dedi.

ERSİN KONAR’DAN 10 BİN TL İDDİASI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, "İlk benden duyacaksınız" diyerek "Ben asgari ücretin Ocak ayı itibarıyla 10 bin liraya sabitleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ersin Konar, hükümetin taşın altına elini koyacağını ve işverene büyük oranda destek getireceğini tahmin ettiğini de ifade etti.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok iddianın konuşulduğu asgari ücrete yapılacak olan zam konusunda, "Asgari ücret zammı ile ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir şekildeki hazırlık içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri ise milyonlarca insanı heyecanlandırdı.

Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı?

İş Bankası duyurdu! Tam bir sene ücretsiz olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön