14 / 05 / 2024

Asgari ücrette Ocak şoku! 1 Ocak 2023 Asgari ücret kaç lira olacak? Hemen bakın! 

Asgari ücrette Ocak şoku! 1 Ocak 2023 Asgari ücret kaç lira olacak? Hemen bakın! 

Asgari ücretli çalışanlar '2023 Ocak ayı asgari ücret ne kadar, kaç lira olacak, yüzde kaç zam gelir?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki 2023 Ocak ayı asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücrete yüzde kaç zam gelir? İşte milyonlarca asgari ücretlinin merak ettiği o ayrıntılar...



Habertürk'ün aktardığına göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili açıklamasında; "Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık" ifadelerini kullandı ve gelecek Aralık'ta emekçileri sevindirecek haber vereceklerini vurguladı.

Asgari ücrette Ocak şoku! 1 Ocak 2023 Asgari ücret kaç lira olacak? Hemen bakın! 

2023 ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK? 

Temmuz ara zammı ile beraber 5 bin 500 liraya yükselen asgari ücrete yüzde 10 ila 20 arasında zam gelmesi halinde  yeni asgari ücretin 7 bin TL seviyesinde olması öngörülüyor. 

Asgari ücrette Ocak şoku! 1 Ocak 2023 Asgari ücret kaç lira olacak? Hemen bakın! 

Sene sonu enflasyon oranının Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) beklentisi doğrultusunda olması halinde ise 2023 yılı asgari ücretin 7 bin 500 Türk Lirası civarında olacağı tahmin ediliyor.

Temmuz ayında gelen ara zammın sonrası hem çalışanların hem emeklilerin hem de memurların gözü kulağı 2023 Ocak zammına odaklanırken; yapılacak zamda Temmuz'dan Ocak'a kadar geçen 6 ay baz alınacak. 

Altın fiyatlarında deprem! Görenlerin aklı çıktı! 1 gram altını bile olanlar hemen bakın! 24 Eylül 2022 altın fiyatları

Benzin ve motorine indirim sinyali! Fiyatlar ne zaman düşecek?  Opet, BP, PO 24 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ham petrol son 9 ayın dibini gördü! Akaryakıta indirim gelecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön