10 / 05 / 2024

Asgari ücrette rakam belli oldu! Bakan bizzat açıkladı

Asgari ücrette rakam belli oldu! Bakan bizzat açıkladı

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni asgari ücret zammına çevrildi. Bakan Bilgin yeni zamla ilgili net rakam verdi. İşte tüm detaylar...



EYT MAAŞLARI
EYT konusuna da değinen Bakan Bilgin, yaklaşık 20 yıllık bir sorun olan EYT'nin çözümü için çalışmaların pandemi öncesinde başladığını ve 50 yaşın uygun bir yaş olduğunu belirtti. Bakan Bilgin, bu düzenleme ile birçok kişinin maaşlarının bağlandığını ve bağlanamayanların da hızla bağlanacağını söyledi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI
Son olarak, emekli maaşlarına kademeli bir zam uygulanacağını belirten Bakan Bilgin, 7 bin liranın üzerindekilerin 10 bine kadar belli bir oranda artırılacağını ve 7 bin-10 bin arasındakilere pozitif bir ayrımcılık yapılmış olacağını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön