09 / 05 / 2024

Asgari ücrette yeni gelişme! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte son durum!

Asgari ücrette yeni gelişme! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı şekilde gerçekleşen görüşme sonrası konuşan Atalay, "Asgari ücretle ilgili bir şey gündeme geldi mi?" sorusuna da cevap verdi.



"ÇALIŞMA BAKANINA TALİMAT VERDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakan Bilgin'e "Bu konuyu görüşün" dediğini belirten Atalay, "Yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanına talimat verdi. Şimdi oraya gidiyoruz” dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, bir soru üzerine, görüşmede seçimle alakalı bir konunun gündeme gelmediğinin altını çizdi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

"Asgari ücrete ilişkin bir konu gündeme geldi mi?" sorusuna Atalay, "Asgari ücretle ilgili bir şey konuşmadık. Gündem, geçici işçi, bu hafta çıkacağını tahmin ediyoruz. Kamu sözleşmeleri bulunuyor. Bir de taşeronun kadro beklentisi bulunuyor, onları konuştuk" İfadelerini kullandı.

Asgari ücrette yeni gelişme! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte son durum!

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Son zamanlarda asgari ücrete yeni bir zammın geleceği kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlamış durumda. Bu zammın nisanda duyurulacağı ve mayısın başında maaşlara yansıtılacağı düşünülüyor.

2022’nin başında 4250 lira seviyesinde olan asgari ücret, yapılan ara zam ve bu yıl başında yapılan zamla beraber 8500 lira seviyesini geçmişti.

Ortaya atılan iddialara göre asgari ücrete ufak bir zam daha yapılacak ve mayıs ayında asgari ücret 10 bin lira gibi bir rakam olacağı belirtildi.

Altının uçuşa geçeceği tarih belli oldu! Peş peşe açıklanan tarihlerden sonra herkes altın almaya koştu!

SGK’dan çok kritik bir duyuru geldi! Karşılıksız verilen bu parayı hemen almanız istendi!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!


Geri Dön