08 / 05 / 2024

Asgari ücrette yeni tahmin! 10 bin lira beklentileri boşa çıkacak

Asgari ücrette yeni tahmin! 10 bin lira beklentileri boşa çıkacak

Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücü son yılların en düşük seviyelerine gerilerken, 2023 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam oranı için tahminler geliyor. İşte tüm detaylar...



Asgari Ücret Tespit Komisyonu her yıl aralık ayında toplanarak 'enflasyon' verisini kıstas alarak milyonlarca kişinin gelirini etkileyen asgari ücret için karar vermekte.

Küresel enflasyonun etkileri ülkemizde de görülürken hükümet, EYT ve sözleşmeli memurlara kadro yönünde çalışmalar yaparken, bir yandan da ücretliler, emekliler ve memurlar başta olmak üzere ocak zammı çalışmalarını sürdürmekte.

REFAH KAYBI GİDERİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, memur, emekli maaşları ve tüm kesimlerin gelirlerini etkileyecek ödemelerin yıl başında ciddi şekilde yükseltileceğinin altını çizerken, enflasyonun yol açtığı refah kaybının da aşama aşama giderileceğini vurguladı.

Haber Global'de yer alan habere göre, 3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeliye kadro ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için düzenlemeler hükümetin öncelikli gündemi halini aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön