19 / 05 / 2024

Asgari ücrette yeni tahmin! 10 bin lira beklentileri boşa çıkacak

Asgari ücrette yeni tahmin! 10 bin lira beklentileri boşa çıkacak

Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücü son yılların en düşük seviyelerine gerilerken, 2023 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam oranı için tahminler geliyor. İşte tüm detaylar...



SÖZLEŞMELİ MEMUR PERSONELİN GÖZÜ MECLİS'TE

500 bini aşkın sözleşmeli memurun beklendiği çalışma tamamlandı. Bu ay içerisinde sözleşmeliye kadro meselesinin TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen yönetimi kamudaki sözleşmeli personelin kadro meselesi yönünde toplantılarını yaparak çalışmanın son halini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunacak.

Kamudaki 90 bin taşeron işçisi için çalışmalar kasım ayında sonuçlanacak.

EYT YASASI ARALIK AYINDA NETLEŞECEK

Milyonların beklediği ve kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan vatandaşlar için EYT çalışması teknik olarak biterken detaylar aralık ayında netleşerek Meclis'e gelecek. Bu yasayla beraber prim günü tam olan 1.5 milyon vatandaşın emekli edilmesi bekleniyor.

Prim gibi eksik olanların ise primi tamamladığı taktirde aylara ve yıllara sari bir şekilde emekli edilmesi mümkün olacak. EYT yasası emeklilikte yaşa takılan herkesi kapsayacak şekilde olacak. (Eylül 1999 öncesi emeklilik sigortası girişi olan)

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret, 2022 Temmuz zammıyla beraber yaklaşık yüzde 30 artışla 5 bin 500 TL'ye yükseldi. İşçi, işveren ve hükümetten oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, aralık ayı boyunca toplantılar yaparak uzlaşma sonrası zam kararını duyuracak.

Bilindiği üzere asgari ücret için enflasyon rakamları önemli bir veri. Asgari ücret zammı, enflasyon oranının altında olmayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön