21 / 05 / 2024

Aşiret düğünlerine 'ekonomi' ayarı: Kısıtlama geldi

Aşiret düğünlerine 'ekonomi' ayarı: Kısıtlama geldi

Aşiret düğünlerinde kilolarca altın takılır, dolarlar ve eurolar havalarda uçuşurdu. Fakat alınan son karar her şeyi değiştirecek gibi görünüyor. İşte aşiret düğünlerine gelen 'ekonomi' ayarı ve kısıtlamalar...



Aşiret düğünlerine 'ekonomi ayarı' geldi. Bir araya gelen kanaat önderleri, düğünlerdeki takı masraf şatafatına kısıtlama getirilmesi kararı aldı. Yapılan toplantıda alınan kararlar arasında, bu kurallara uymayanların düğünlere katılmama kararı da yer aldı.

Silopi ilçesinde gerçekleştirilen toplantıda bir dizi karar alındı ve son günlerde halk arasında büyük bir sorun haline gelen gereksiz ve abartılı takı masraflarına son verilmesi amaçlandı. Açıklamada, bu kararlara destek olunması çağrısı yapılarak tüm Silopi değerlerine ve aile büyüklerine saygı duyulması gerektiği vurgulandı.

"GENÇLERİN MADDİ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ"

Açıklamada ayrıca, batı illerinde zor koşullarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan birçok gencin evlenmeye güç yetiremediği ve bu durumun gençlerin intihar, madde bağımlılığı ve isyankar davranışlarının toplumda büyük bir sorun haline geldiği ifade edildi. Bu nedenle, takı masraflarının kısıtlanmasıyla gençlerin maddi yükünün hafifletilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Düğünlerde uygulanacak yeni düzenlemelere ilişkin ayrıntılar da açıklandı. Buna göre, geline takılacak altın miktarı belirlenirken, nişan, kına ve düğünlerde alınacak hediyeler ile yapılacak masraflar da sınırlandırıldı.

"GELİNLİK KİRALACANAK, FAZLA TAKI TAKILMAYACAK, GEREKSİZ HEDİYELER ALINMAYACAK!"

Düğünde aşırıya kaçan takılar olmayacak.  Gelin evine gereksiz şekerler götürülmeyecek. Sadece çikolata, limonata yada  misafirlerin tüketebileceği kadar farklı bir içecek hediye olarak götürülebilecek. Gelinlik bir defalık kiralanacak. Kız istemede yemek olmayacak, tatlı ikramı yapılmayacak. Kına eski usul olacak. Geline alınan 3 ayrı elbise, 3 ayakkabı ve iç giyim ürünleri artık alınmayacak.

Süper Lig'de harcama limitleri açıklandı; İşte tüm takımların harcama limitleri

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Asgari ücret sonrası yüzde 30 zam yolda

Son Dakika! İzmir'de korkutan deprem; Kandilli Rasathanesi'nden açıklama geldi


Geri Dön