02 / 05 / 2024

Askeri alanlar kentsel dönüşümle entegre olacak!

Askeri alanlar kentsel dönüşümle entegre olacak!

Darbe girişimi sonrası askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasına ilişkin tartışmaları TBMM'ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'a yanıt geldi.



Darbe girişimi sonrası askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasına ilişkin tartışmaları TBMM'ye taşıyan CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan'a yanıt geldi. Bakan, "İzmir'deki askeri alanların plan ve revizyon çalışmalarında, kamu yararı ve katılım ilkesi gözetilmek; toplumsal sorumluluk bilincinden hareketle yapılacak çalışmalar akla, bilime ve kamu yararına uygun olmalıdır" demişti. 

Yeşil alanlar 

Yanıtta, şu ifadeler yer aldı: "Askeri alanların büyük bir kısmının özellikle şehir merkezlerinde ihtiyaç ve beklentileri karşılamak üzere şehir parkları, yeşil alanlar gibi sosyal altyapı olarak düzenlenmesi, yeşil alan olmaya müsait olmayan yerlerin ise kentsel dönüşüm çalışmaları ile entegre bir biçimde ele alınarak, kent merkezlerinde yoğun kent dokusunun düşürülmesi için kullanılması planlanmaktadır. Özellikle kent merkezi içerisinde kalan ve taşınması uygun bulunan askeri alanların; bütüncül bir anlayışla ve ülkenin milli politika öncelikleri çerçevesinde kent merkezi dışına taşınarak, boşalan alanların kentin ihtiyacı doğrultusunda nitelikli ve kimlikli yaşam alanları haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Kent merkezi dışına çıkarılması planlanan askeri alanların seçimine yönelik olarak oluşan bir komisyon marifetiyle yürütülmesi amaçlanmıştır." 


Milliyet Ege


Geri Dön