29 / 04 / 2024

Ataköy 1. Kısım'da yeşil alan krizi halen bitmedi!

Ataköy 1. Kısım'da yeşil alan krizi halen bitmedi!

1. Kısım'daki yeşil alan kavgasında yeni boyut! Ataköylüler, Danıştay'ın imar planını bozduğunu, artık otel yapılamayacağını söylüyor, turizm şirketi ise 'Süreç bitmedi' diyor



Ataköylüler uzun yıllardır yeşil alanlar için mücadele ediyor. Özellikle de 1. Kısım'daki 14 No'lu  parsel için... Bu araziyle ilgili tartışmalar, 5 yıl önce başlamıştı.  TOKİ  tarafından bir turizm şirketine satılan araziye otel yapılacağı söylentileri ayyuka çıkınca ortalık karışmıştı. Satışın ardından bölgede plan tadilatı yapılması ve arazinin 'ticaret ve turizm' alanı olarak kullanılmasına imkân tanınması üzerine Ataköylüler ayaklanmış, "Yeşil alanlarımızın betonlaştırılmasını istemiyoruz" diye sokaklara dökülmüştü. Bu arada konu yargıya da taşınmıştı. Bölge halkı Danıştay'a başvurmuş, 6. Daire'den otel yapımına izin veren bir karar çıkmıştı.

Üst mahkemeye gittiler

Bunun üzerine Ataköylüler de bir üst mahkemeye, Danıştay Dava Daireleri'ne başvurmuştu. Dava Daireleri de, yeşil alana otel yapılmasının yolunu açan 1/1000'lik imar planlarını bozdu. Bu kararın ardından ise taraflardan kafa karıştırıcı açıklamalar geldi. Ataköylüler, kararla birlikte artık söz konusu araziye otel yapılamayacağını öne sürüyor. 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayfer Kaynar, "Bu kararla, İstanbul'a kimlik kazandıran Ataköy projesi korunmuş olacak" diyor. Ancak araziyi alan turizm şirketinin yetkilileri "Kesin karar yok. Davalı Kültür ve Turizm Bakanlığı karar tashihine gitti. Dava Daireleri'nin kararı tekrar 6. Daire'de görüşülecek" açıklamasını yapıyor.

Habertürk


Geri Dön