29 / 04 / 2024

İSKİ, Ataköy 1. Kısım'da açığı çukurları kapatmadı!

İSKİ, Ataköy 1. Kısım'da açığı çukurları kapatmadı!

Ataköy'de İSKİ altyapı çalışması yaptı ama açılan koca koca çukurlar kapatılmadı. Belediye ise bu manzarayı seyretmekle yetindi. Sonunda 1. Kısım sakinleri "Yetti artık" diye isyan etti



Dün Küçükçekmece Cennet Mahallesindeki çalışma zulmüne bir dokundum, aynı dertten mustarip İstanbullulardan kıyamet gibi mesajlar aldım, örneğin Bakırköy Ataköy'den... Meğer 1. Kısım'da da benzer bir sıkıntı varmış... Hem de haftalardır... Lafı daha fazla uzatmadan hemen mevzuya gireyim. Zübeyde Hanım Caddesi'nde, altyapı için kazı yapılmış ki bu çalışmayı yapan kurum çevre sakinlerinin söylediğine göre İSKİ... Gider boruları döşenmiş, gelin görün ki açılan çukurlar kapatılmamış. Hoş İstanbullular açılan çukurların öyle hemen kapatılmamasına alışkındır ama bu süre uzadıkça milletin sinirleri de iyiden iyiye gerilmiş haliyle.

AKIL ALIR ŞEY DEĞİL
Sadece bu kadar olsa... Bir de bu kazı nedeniyle elektrik hatları zarar görmesin mi! Tüm aydınlatmalar sönmüş, sokaklar karanlığa gömülmüş. Bitmedi... Elektrik kabloları da öylece açıkta duruyor. Yani çevresinde hiçbir tedbir alınmayan, bir "Dikkat" tabelası bile konulmayan çukurlara biri düşse kolunu bacağını kırması, üstüne bir de çarpılması işten bile değil. İşin kötüsü bu çukurlar kaldırımların orta yerinde. Hani yayalar için hazırlanmış bir tuzak sanki... Bu çukurları açıp öylece bırakarak giden kimdir bilmiyorum ama belediyenin bu manzaraya göz yumması akıl alır gibi değil. Şimdi eminim ki yarın belediyeden şöyle bir açıklama gelecek: "Çukurları biz açmadık, bilmem hangi kurum altyapı çalışması yaptı, onların yolu eski haline getirmesi gerekirdi..." İşte bu mantalite yüzünden işler bu noktada... Bu akla zarar düşünce nedeniyle çoluk çocuk foseptiklere, rögarlara düşüp ölüyor. Birinin açtığı çukuru başka birinin kapatması imkânsızmış gibi... Tamam birisi gelmiş burada altyapı için ortalığı kırmış dökmüş, sonra da ortadan kaybolmuş. Peki belediye ne yapıyor Şuraya yapılacak birkaç bin liralık masraf bir insan hayatından değerli mi!
 
Hiç değilse işportacıları engelleseniz
Metrobüs şikâyetlerinin ardı arkası kesilmiyor ki! İkidir Avcılar-Beylikdüzü hattındaki bitmek bilmeyen çalışmalarla ilgili sıkıntıları okuyorsunuz bu sütunlarda. Bugün de bambaşka bir soruna kulak verelim. İşte bir metrobüs yolcusunun eleştirileri... "Malum metrobüsler sabah akşam tıklım tıkış. Ne acıdır ki artık bu çileye alıştık. Artık metrobüsteki izdihamı kabullendik mecburen ama bir de duraklara ulaşabilsek! Özellikle akşam saatlerinde, metrobüs üstgeçitlerinde adım atmak imkânsız. Zira geçitler seyyar satıcıların istilası altında. Açılan tezgâhlar yüzünden adım atacak yer kalmıyor. Zaten akşam iş çıkışı çok yoğun oluyor. Bir de işportacılar yüzünden adım atacak yer bulamıyoruz. Metrobüsteki izdihama çözüm bulamayan yetkililer hiç olmazsa işportacıları engellese..."

Esra Boğazlıyan/Habertürk


Geri Dön