25 / 08 / 2024

Ataköylü'nün eylemi firmaları korkuttu!

Ataköylü'nün eylemi firmaları korkuttu!

Bir kez iptal edilen Ataköy ihalesinde TOKİ ikinci denemesinde alıcı bulamadı, yalnız en küçük parsel için teklif geldi



Tartışmalara neden olan İstanbul Ataköy'deki araziler için dün ihale düzenleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) üç parselden yalnız en küçüğü için teklif alabildi. Toplam 90 dönümlük üç parsel araziyi 491 milyon TL muhammen bedel üzerinden açık artırmayla satışa sunan TOKİ, sadece 11 bin 950 metrekarelik turizm ve rekreasyon alanı imarlı arsa için teklif aldı. Teklifi veren Bosphorus Otelcilik ve Yatırım muhammen bedeli 22 bin TL artırarak 65 milyon 750 bin lira önerdi. 49 yıllığına kiraya verilmesi planlanan 59 dönümlük araziye de teklif gelmedi.

Konuyla ilgili görüşünü  aldığımız  TOKİ  İstanbul Uygulamadan Sorumlu Daire Başkanı Niyazi Özdemir, Ataköy halkının yaptığı eylemleri ve gündeme gelen tartışmaları anımsatarak, "Yatırımcı bunlardan ürküyor tabii ve talep göstermiyor" dedi.

DENETÇİLER HESAP SORAR
"Olan kamunun malına oluyor" yorumunu yapan özdemir, "Burayı  bir şekilde satacağız. Belki ihale yöntemi değişir. Zaten satmazsak denetçiler hesabını sorar. TOKİ yeşil alanı satmaya çalışmıyor. Orası yeşil alan değil. İmar planı 1997'de yapılmış. Bunlar süreci uzatıyor" diye konuştu.
HaberTürk/Menekşe Ataselim


Geri Dön