02 / 10 / 2024

Ataköy\'deki araziler

Ataköy\'deki araziler

Bir kez iptal edilen Ataköy ihalesinde TOKİ ikinci denemesinde alıcı bulamadı, yalnız en küçük parsel için teklif geldi

Ataköy'deki güçlendirme yapılamayacak kadar riskli olan binaların dönüşümünde rant korkusu!

Ataköylülerin kentsel dönüşüm sorunları bitmedi. Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi Ataköy 1. kısımda konut sahipleri yapılarının yenilenmesini isterken rant endişesi dönüşümün yavaşlamasına neden oldu. İşte ayrıntılar... 

Ataköy’de Bakanlığın yapmak istediği konut projesi bilirkişileri görüş ayrılığına düşürdü! Proje yapılabilir mi?

'Ataköy'deki modern konut mirası' şeklinde nitelendirilen ve Bakanlığın yapmak istediği konut projesi ile ilgili yeni rapor hazırlandı. Raporda bilirkişiler görüş ayrılığı yaşadı. İşte ayrıntılar..

KuzuGrup GYO, Sea Pearl Ataköy'deki JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel'i büyütüyor!

Kuzugrup GYO, Sea Pearl Ataköy'ün 9. bloğunda bulunan 27 adet rezidansı, JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel ismiyle işletilmek üzere iki sene süreyle kiraya verdi. İşte detaylar...

Ataköy'deki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Merkez Ataköy Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Peker GYO, Ataköy Nef 22'deki 37 bağımsız bölümden 33.6 milyon TL kazandı!

Peker GYO'nun Ataköy Nef 22 projesinde yer alan 37 adet bağımsız bölümlerin (yüzde 100 hissesinin) piyasa değeri Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından 33 milyon 610 bin TL olarak takdir edildi. 

Ataköy'de okul arazisi şantiye oldu!

İstanbul Ataköy’deki Carya Turizm’e ait arazide Özyazıcı İnşaat’ın müteahhitliğini yaptığı lüks rezidans projesinde okul krizi yaşanıyor. 

Yalı Ataköy'deki 43 konut ve 8 iş yeri bugün satışa çıkıyor!

Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı güvencesiyle, Ataköy sahilinde hayata geçirdiği Yalı Ataköy'ki 43 konut ve 8 iş yeri satışa çıktı.

İstanbul Ataköy'deki lojman satışa çıkarıldı!

İstanbul Ataköy’de bulunan ve ‘ilk depremde yıkılır’ raporu verilen lojman boşaltıldı. 98 daire 665 ile 845 bin lira arasında fiyatla satışa sunuldu.

Yalı Ataköy'deki 43 konut ve 8 iş yeri satışa çıktı!

Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme’nin TOKİ güvencesiyle, Ataköy sahilinde inşa ettiği Yalı Ataköy projesindeki 43 konut ve 8 iş yeri satışa çıktı.

Peker GYO, Ataköy Nef22'deki gayrimenkulü 4,6 milyon TL'ye sattı!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataköy Nef22 projesinde yer alan gayrimenkulü KDV hariç 4 milyon 600 bin TL'ye sattı...

Ataköy Millet Bahçesi'nin açılış öncesi son hali görüntülendi!

İstanbul’un en değerli arazileri arasında bulunan Ataköy’deki Baruthane arazisi vatandaşın hizmetine açılıyor. Baruthane Millet Bahçesi cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Selenium Ataköy'de son 20 daire için özel fırsat!

Aşçıoğlu Gayrimenkul, Atatöy'de inşa ettiği Selenium Ataköy'deki son 20 daire için özel bir fırsat sunuyor. Projede 48 ay 0 faiz veya yüzde 10 Peşinat ve 120 ay için yüzde 0,99 faizli banka seçenekleri bulunuyor.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Ataköy\'deki araziler Haberi

Ataköy\'deki araziler

Tartışmalara neden olan İstanbul Ataköy'deki araziler için dün ihale düzenleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) üç parselden yalnız en küçüğü için teklif alabildi. Toplam 90 dönümlük üç parsel araziyi 491 milyon TL muhammen bedel üzerinden açık artırmayla satışa sunan TOKİ, sadece 11 bin 950 metrekarelik turizm ve rekreasyon alanı imarlı arsa için teklif aldı. Teklifi veren Bosphorus Otelcilik ve Yatırım muhammen bedeli 22 bin TL artırarak 65 milyon 750 bin lira önerdi. 49 yıllığına kiraya verilmesi planlanan 59 dönümlük araziye de teklif gelmedi.

Konuyla ilgili görüşünü  aldığımız TOKİ İstanbul Uygulamadan Sorumlu Daire Başkanı Niyazi Özdemir, Ataköy halkının yaptığı eylemleri ve gündeme gelen tartışmaları anımsatarak, "Yatırımcı bunlardan ürküyor tabii ve talep göstermiyor" dedi.

DENETÇİLER HESAP SORAR
"Olan kamunun malına oluyor" yorumunu yapan özdemir, "Burayı ...