27 / 04 / 2024

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 



Elinde hisseli tapu bulunan ve satışını yapmak isteyenler elini neden çabuk tutmalı? Yaşanabilecek problemler neler? Kimlerden destek alınabilir? Soruların cevabı haberimizin devamında  bulunuyor.

Hisseli tapu satışı yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Tapu sahiplerinin, tapu satışları adımlarını yakından takip etmeleri önemli bir etkendir. Tapu sahiplerinin bir kısmı tapu satışı sırasında bizzat bulunup takibi yakından yaparken geriye kalan kısım ise avukata vekalet vererek satışların gerçekleştirilmesini uzaktan takip eder.

Hisseli tapu satışı esnasında yapılacak bir diğer seçenek ise noter onaylı sözleşmeler aracılığıyla satış işlemlerinin yapılmasıdır. Miras kalan evin kardeşlere devri söz konusu ise yazılı bir sözleşmenin yapılması çoğu zaman yeterli olmaktadır. Noter onayı ile yapılacak olan bu sözleşme sonucunda hissenin kardeşe devredilmesi mümkün olabilecek. Bu sözleşmenin iki taraf tarafından da imzalanmış olması gereklidir. Tapu devir işlemleri sonlandıktan sonra hisse sahiplerine düşen payların ödemesi kısa süre içerisinde gerçekleştirilir. 

Hisseli tapu satışı işlemleri yapılırken tapu sicil müdürlüğüne başvurulması ve işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan belgelerin temin edilmesi gereklidir. Tapu devri gerçekleşecek taraflar arasında ortak bir kararın alınması ve alınan kararın tapu sicil müdürlüğüne bildirilmesi gereklidir. Tarafların avukat danışmanlığında işlemlerini gerçekleştirmeleri tapu devir işleminin daha profesyonel olarak yapılmasına olanak sağlar. 


Geri Dön