30 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı ne olacak?

Atatürk Havalimanı ne olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'nın ne olacağı sorusuna da açıklık getirdi. İşte merak edilen o sorunun cevabı...




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'ndaki taşınma durumuyla ilgili bilgi verirken, Atatürk Havalimanı'nın ne olacağı sorusuna da açıklık getirdi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Turhan, Atatürk Havalimanı'nın da taşınma sonrasında park ve fuar alanı olarak kullanılacağını söyledi. Turhan'ın açıklamaları şu şekilde;

Atatürk Havalimanı, park ve fuar alanı olacak. Plan ve projelendirmesi Çevre Bakanlığımız tarafından yürütülüyor. Bizim alanımız eğitim merkezi olarak kullanılacak. Yeni havalimanında hangarlar yapılana kadar 1- 1,5 yıl kargo uçuşları ve özel uçuşlar için kullanılacak. Sivil havacılık için yolcu uçuşları için olmasa bile burada Teknofest fuarını burada yapacağız. Havacılık konusunda öne çıkaracak olan bir fuar olacak bunun için en uygun yer burası. genel havacılık hizmetleri için burada bir pisti tutacağız. 5G de 2020'de başlayacak. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KARGO UÇUŞLARI DEVAM EDECEK

Sadece havalimanı değil, gümrük de taşındı. Bu havalimanında sadece hava taşımacılığı yapan birimler yok. Teknik, mali, muhasebe birimleri var. Bizim Atatürk Havalimanı'nda belirli bir süre kargo uçuşlarımız devam edecek. 

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!


Geri Dön