23 / 07 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 




Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın imar planı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda AOÇ değerleri de ön planda tutulurken mahkeme iptal nedenlerinde ise "planın parça-bütün ilişkisini bozduğu, alana kalıcı nüfus ve yapı yoğunluğu getirildiği, parsel bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu artıran imar planı değişikliklerinin yapılamayacağı, trafik yoğunluğunun alan ve çevresine etkilerine ilişkin kentsel teknik altyapıya yönelik etkilerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Kentsel Teknik Altyapı Etki Değerlendirmesi Raporu hazırlanmadığı" ifade edildi. 

Ayrıca, kentsel sit alanı olan Saraçoğlu Mahallesi’nin “restorasyonu” çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planı da Ankara 18. İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun görüşmeyerek iptal edildi. 

Atatürk Orman Çiftliği nde yapılacak rezidans ve AVM nin imar planları iptal edildi! 

Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi inşa etmesine izin veren Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliğini yargıya götürmüş ve yargıdan da geçtiğimiz aylarda bilirkişi raporu dikkate alınarak söz konusu plan değişikliğinin iptal edilmesi kararını vermişti. 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin açıklamada bulunmuş ve "Atatürk Orman Çiftliği alanları dokunulmazımız, Atatürk'ün şartlı bağışı ve vasiyeti olarak büyük emanetimiz. Ankara'nın imarı için AOÇ'de Atatürk tarafından kurulan endüstri mirası Çimento Fabrikası, özelleştirilip LİMAK'a satılmıştı" şeklinde konuşmuştu. Tezcan Karakuş Candan, söz konusu açıklamasını "Ankara 7. İdare Mahkemesi, söz konusu planların AOÇ'nin doğal yapısını ve bütünlüğünü bozacağını, alanda konut, ticaret ve sanayi kullanımlarına yer verilemeyeceğini vurgulayarak, söz konusu planları iptal etti" ifadelerini kullanarak sonlandırdı. 

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Merkez Bankası: Cari açık nisanda 5,4 milyar dolar!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...


Geri Dön