02 / 05 / 2024

Ateş Ünal Erzen: Rant belediyeciliğine karşıyım!

Ateş Ünal Erzen: Rant belediyeciliğine karşıyım!

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, SÖZCÜ'ye konuştu Rant belediyeciliğine karşıyım Başkanlığa yeniden talip olan Erzen, 'Belediyelerde rant var. Zannediyorlar ki her yerden yeşil dolar akacak' dedi...



Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, SÖZCÜ'ye konuştu 'Rant belediyeciliğine karşıyım Başkanlığa yeniden talip olan Erzen, "Belediyelerde rant var. Zannediyorlar ki her yerden yeşil dolar akacak. Yok öyle yağma. Yazık bu halka. Biz gençlerden emanet aldık bu topraklan" dedi.



Bakırköy Belediye Başkanlığı'nı 10 yıldır yürüten CHP'li Ateş Ünal Erzen, göreve yeniden talip. Bakırköy'de sosyal belediyeciliği öne çıkardıklarını ifade eden Erzen, 'İmar ve rant belediyeciliğini reddediyorum' 10 yılda gerçekleştirdiği projeleri sağlamlaştırmak için 5 yıl daha yetki isteyen Erzen, Bakırköy'de yaptığı projelerden birinin İncirli E-5 kenarındaki Botanik Park olduğunu hatırlattı. 


Büyükşehir örneği Bu parkın tüm İstanbulluların hizmetinde olduğunu ifade eden CHP'li Erzen şöyle konuştu: "Adamın daha aday olmadan tek düşüncesi 'imarda ne yaparım' oluyor. Gidin Büyükşehir'e. 100 gündem gelir. 98'i imardır. Sadece İmar Komisyonu çalışır. Bu çok aa. Batıda böyle bir şey yok. Bitiremediniz mi hâlâ İstanbulu Diğer illerde de durum farklı değil. 

Belediyelerde rant var. Neden herkes koştura koştura Belediye meclis üyesi olmak istiyor? Zannediyorlar ki her yerden yeşil dolar akacak. Yok öyle yağma. Yazık bu halka. Biz gençlerden emanet aldık bu toprakları.


Koltuk sevdam yok 

Bakırköy'deki önemli projelerinden bir diğerinin de BAKKART olduğunu söyleyen Erzen "Bu kartları ücretsiz olarak semt sakinlerine veriyoruz. Bu kartlarıyla sağlıktan, gezilerden tüm sosyal faaliyetlerden yararlanıyorlar. Her eve bir ambulans koyduk. Bunlarm hepsi ilçede yaşayan vatandaşa ücretsiz. Halk Eczanesi'ndeki ilaçlar bedava. O kadar ilaç stoğumuz var ki hastanelere bile dağıtıyoruz" diye konuştu. 


Erzen, yeniden adaylığıyla ilgili ise "Koltuk sevdam yok. Buradan çok daha yüksek koltuklarda oturdum. Genel müdürken benim aylık yönettiğim bütçe burarım 1 yıllığından fazlaydı. Ama bu seçim farklı olacak. Halk artık uyandı" açıklamasında bulundu. 


Yüzde 60 oy almıştı 

CHP'li Erzen, Bakırköy'de girdiği ilk belediye seçimiyle ilgili ise şunları anlattı: "Çocukluğum Bakırköy'de geçti. Bakırköy adaylığı için teklif gelince kabul ettim. Seçime girmeden önce araştırmalara göre 15 puan gerideydim. Üstelik seçime de 2 ay vardı. Bakırköy, hep ANAP'a oy vermiş bir ilçeydi. 

Aradaki farkı kapatıp yüzde 40'la seçimi aldım. Ama önemli olan ilk seçim değildir. Kariyeri olan herkes alabilir ilk seçimi. 


Önemli olan ikinci dönemdir. 

2009'da yüzde 60 oy aldım." Çocukluğum Bakırköy'de geçti. Bakırköy Belediye Başkanlığı'na yeniden talip olan CHP'li Ateş Ünal Erzen, "Benim çocukluğum Bakırköy'de geçti" dedi. 


Sözcü


Geri Dön