Ekonomi

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum

Ekonomist Atilla Yeşilada, BDDK düzenlemesinin ekonomiyi kur şokundan en fazla ağustosa kadar kurtarabileceğini ifade etti.Serbest piyasa ekonomisine müdahale olarak yorumlanan düzenlemenin akabinde hafta başında üç hafta önceki seviyelerine gerileyen USD tekrar yükselişe geçti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) şirketleri döviz tutmaktan vazgeçirmeyi hedefleyen kararı, yıl başından bu tarafa %24 değer kaybetmiş olan Türk lirasına uzun süreli destek veremedi. Serbest piyasa ekonomisine müdahale olarak yorumlanan düzenlemenin akabinde hafta başında üç hafta önceki seviyelerine gerileyen USD tekrar yükselişe geçti.

Döviz Açığı Çok Büyük 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kredi kısıtlama kararlarını Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk'e değerlendiren Ekonomist Atilla Yeşilada, bu düzenlemenin ekonomiyi kur şokundan en fazla ağustosa kadar kurtarabileceğini ifade etti. Yeşilada, “Sonra tekrardan2021 Aralık'ta gösterime giren filmin 2. perdesi... Çünkü sistemde oldukça yoğun döviz bir açığı var. Dışarıdan döviz gelmiyor, bir türlü getirilemiyor. Erdoğan'a ve geleceğe dair güveni kalmayan vatandaş sürekli alıcı. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, sistemdeki dövizi elden ele gezdirerek adeta top çeviriyor. Kıyamet gününü ertelemeye çalışıyor” yorumunda bulundu.

İslam Memiş'ten altın ve dolar için büyük uyarı

Asgari ücrete ara zamda ilk teklif geldi! Asgari ücret ne kadar olacak?

Selçuk Geçer'den, 'dolar düştü' diye sevinenlere kötü haber