15 / 05 / 2024

ATM’den işlem yapanlar sakın bu gaflete düşmeyin! Dolandırıcılar kol geziyor!

ATM’den işlem yapanlar sakın bu gaflete düşmeyin! Dolandırıcılar kol geziyor!

Bankaların ATM’lerinden gün aşırı milyonlarca kişi işlemler gerçekleştiriyor. Bundan dolayı da ATM'ler, dolandırıcıların en uğrak noktası oldu. İşte, dikkat edilmesi gerekenler!



ATM'DE KARTI SIKIŞAN NE YAPMALIDIR?

Kredihesaplama web sitesinde bulunan haberde; ATM'ler, bilgisayar destekli makine sıfatında yer alıyor. Bu makineler sık kullanımdan dolayı da bazı teknik aksaklıklar meydana gelebiliyor. Kartın ve paranın ATM sıkışması durumu, çok sık yaşanan sorunlardan biri olmaktadır.

Banka kartınız, ATM'nin kart girişine takıldıktan sonra bu kart haznede kalır ve istenilen işlemler yapılır, daha sonra işlem sonunda mekanizma kartı dışarı çıkarır. Mekanizma kaynaklı olan hallerden dolayı kart makinenin içine kaçar ya da haznede sıkışıp orada durur. Bu halde sizden sonraki kişiler işlemlerini gerçekleştiremez bununla birlikte de siz kartınızı geri alamazsınız.

ATM'DE SIKIŞAN PARA NASIL GERİ ALINIR?

Kartınız ATM'deki haznede sıkıştıysa, hemen kartı çıkarmak için uğraşmayın. Bu halde hem makineye zarar verebilirsiniz hem de kartınız kırılabilir. Sonra da ATM başından ayrılmayın.

Bu durumda kartın sıkıştığını işlem yapacak diğer insanlara da söylemelisiniz ki bu konuda onlar da bilgi sahibi olsun. Sonra ise kartın sıkıştığı ATM'nin müşteri hizmetleri aranmalı ve yaşanan durumu bildirmeniz gerekir.

 ATM’den işlem yapanlar sakın bu gaflete düşmeyin! Dolandırıcılar kol geziyor!

KREDİ KARTI ATM'DE SIKIŞTIĞI ZAMAN NE YAPILMASI GEREKİYOR?

Normal olarak bankanın müşteri hizmetlerini aradığınız zaman sizin sıkışan kartınızın iptali için işlemler yapacaklardır. Ama siz başka bir numaradan arama yaparsanız bu durumda sizin işlemlerinizi doğru bir şekilde yapamazlar. Bazı bankalar telefondan iptal işlemleri gerçekleştiremezler ise size bir yetkili de gönderebilirler. Bu durumda yetkili kişi gelinceye kadar mutlaka ATM başında bekleyin. Yetkili kişi işlemini yaptığında, kart iptali gerçekleşir ve o zaman oradan ayrılabilirsiniz.

ATM'DEN PARA ÇEKERKEN HANGİ HUSUSLARA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

ATM'de işlem yaparken kart şifrenizi başka kişilerin göremeyeceği şekilde, tuş panelini diğer elinizle kapatın. İşlem yaptığınız ATM panelinde her zamankinden farklı bir durum bulunuyor ise bankanın müşteri hizmetlerini arayıp, bankayı bilgilendirmeniz gerekir.

Banka veya kredi kartı şifrenizi belirlerken sizin, yakınlarınızın ya da kardeşinizin telefon numarası, doğum tarihi gibi kolay ulaşılan bilgileri seçmeyin.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön