06 / 05 / 2024

AVM tasarısı Meclis'te öncelikliler arasına alındı!

AVM tasarısı Meclis'te öncelikliler arasına alındı!

2015 bütçesini yasalaştırdıktan sonra 6 Ocak'a kadar çalışmalarına ara veren TBMM'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir tempo bekliyor. Meclis'te öncelikle ele alınacak tasarılar belirlendi...



2015 bütçesini yasalaştırdıktan sonra 6 Ocak'a kadar çalışmalarına ara veren TBMM'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir tempo bekliyor. Haziran 2015 seçimleri nedeniyle nisan ayından itibaren tatile girmesi beklenen Meclis'te öncelikle ele alınacak tasarılar belirlendi. 


Buna göre, Meclis Sanayi Komisyonu'nda bir gecede kabul edilen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı öncelikle yasalaştırılacak işler arasında alındı. Meclis'in çalışma takvimi de dikkate alınarak yapılan çalışmada yasalaştırılacak tasarılar birinci ve ikinci öncelikli tasarılar şeklinde belirlendi. 


Halen İçişleri Alt Komisyonu'nda bulunan îç Güvenlik Paketi, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı, Ekonomik ve Sosyal Konsey'e ilişkin tasarı, Bankacılık Kanun Tasarısı ve Yeşilay üe ilgili düzenlemelerin yer aldığı teklif, aciliyeti olan tasarılar arasına alındı. İkinci öncelikli tasarılar arasında ise Patent Haklarının Korunması Kanun Tasarısı, Milli Savunma Bakanlığı'nm torba tasarısı bulunuyor. 

Öte yandan 2015 seçimleri öncesinde çözüm sürecine ilişkin bir torba tasarının Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Bu torbada hasta tutuklulara ilişkin bir düzenlemenin de yer alabileceği belirtiliyor. Halen Plan Bütçe Alt Komisyonunda bulunan Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nm ise kadük olması ve vergi reformunun yeni döneme kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. 


Soruşturma önergeleri Meclis, 6 Ocak Salı günü çalışmalarına CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı hakkında verdiği soruşturma önergelerini görüşerek başlayacak. 5 Ocak'ta ise Meclis Soruşturma Komisyonu Hakkı Köylü başkanlığında toplanarak 4 eski bakan hakkında oylama yaparak Yüce Divan'a gidip gitmeyeceklerine karar verecek. 


Dünya


Geri Dön