19 / 05 / 2024

AVM tasarısı detayları

AVM tasarısı detayları

2015 bütçesini yasalaştırdıktan sonra 6 Ocak'a kadar çalışmalarına ara veren TBMM'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir tempo bekliyor. Meclis'te öncelikle ele alınacak tasarılar belirlendi...

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

Türkiye'de AVM sayısı 432'ye ulaştı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Türkiye’de AVM sayısının 432'ye ve bu AVM’lerin 13 milyon metrekarelik kiralanabilir alana ulaştığını ifade etti...

AVM sayısı 5 yılda yüzde 27,5 arttı!

“AVM sayısı her geçen yıl artıyor'' diyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM sayısının 323’ten yüzde 27,5 artış göstererek 412’ye çıktığını söyledi.

Türkiye'deki AVM sayısı 448'e ulaştı!

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu'na göre, Türkiye genelinde 2017 yıl sonu itibariyle 429 olan toplam AVM sayısı 2018 ekim sonu itibarı ile 448’e ulaştı...

Türkiye genelinde AVM sayısı iki yıl sonra 450 olacak!

JLL Türkiye’nin ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü-2018 3. Çeyrek’ raporuna göre iki yıl sonra Türkiye genelindeki AVM sayısının 450 olacağı öngörülüyor.

AVM sayısı ikinci çeyrekte 442’ye ulaştı!

GYODER'in TEB katkıları ile hazırladığı "GYODER Gösterge 2018-2. Çeyrek Raporu"na göre, AVM sayısı ikinci çeyrekte 442’ye ulaştı..

Türkiye'de AVM sayısı 2021 sonunda 454’e çıkacak!

Türkiye genelinde şu anda aktif halde olan AVM sayısı 411 olup, bu sayı 2021 yılı sonunda 454’e yükselecek..

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni!

İmar barışı uygulaması, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. İşte 13 milyon konutu kapsayan İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni..

15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı!

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, meclise verildi. Tasarı ile 15 yeni üniversite kurulacak..

Ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısı tam metni!

Meclis'te kabul edilen tasarının 13. maddesine göre, ormanlardaki canlı, dikili ağaçlar da ‘orman ürünü' kabul edip satışa çıkarılabilecek. İşte ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısının tam metni..

DSİ Kanunu Tasarısı Tarım Komisyonu'nda kabul edildi!

DSİ Kanunu Tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

KDV tasarısı yasalaştı!

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

AVM tasarısı detayları Haberi

AVM tasarısı detayları

2015 bütçesini yasalaştırdıktan sonra 6 Ocak'a kadar çalışmalarına ara veren TBMM'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir tempo bekliyor. Haziran 2015 seçimleri nedeniyle nisan ayından itibaren tatile girmesi beklenen Meclis'te öncelikle ele alınacak tasarılar belirlendi. 


Buna göre, Meclis Sanayi Komisyonu'nda bir gecede kabul edilen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı öncelikle yasalaştırılacak işler arasında alındı. Meclis'in çalışma takvimi de dikkate alınarak yapılan çalışmada yasalaştırılacak tasarılar birinci ve ikinci öncelikli tasarılar şeklinde belirlendi. 


Halen İçişleri Alt Komisyonu'nda bulunan îç Güvenlik Paketi, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı, Ekonomik ve Sosyal Konsey'e ilişkin tasarı, Bankacılık Kanun Tasarısı ve Yeşilay üe ilgili düzenlemelerin yer aldığı teklif, aciliyeti olan tasarılar arasına alındı. İkinci öncelikli tasarılar arasında ise Patent Haklarının Korunması Kanun Tasarısı, Milli Savunma Bakanlığı'nm torba...