19 / 05 / 2024

AVM tasarısı ne zaman çıkacak

AVM tasarısı ne zaman çıkacak

2015 bütçesini yasalaştırdıktan sonra 6 Ocak'a kadar çalışmalarına ara veren TBMM'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir tempo bekliyor. Meclis'te öncelikle ele alınacak tasarılar belirlendi...

Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı 2018!

İnşaat sektörüne yeni soluk getiren Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de görüşülecek..

Gayrimenkul yasa tasarısı düzenlenmeli!

Gayrimenkul alım satım sektöründe alıcı, aracı ile satıcı arasında yaşanan problemlerin önüne geçmek için hazırlanan gayrimenkul yasa tasarısı yeniden düzenlenmesi gerekli..

Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getirecek olan Torba Yasa Tasarısı'nda emlak sektörüne yönelik düzenlemelerde yer alıyor. Peki, Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Yeni yasa tasarısıyla yatırımcı emlak vergisi ödemeyecek!

Meclis’e sunulan yasa tasarısıyla bugüne kadarki en kapsamlı ‘barış eli’ uzatılıyor. Buna göre yurtdışından her türlü varlık denetimden geçmeden, vergi ödenmeden, inceleme yapılmadan Türkiye’ye getirilebilecek.

İlber Ortaylı'dan Körfez Geçiş Köprüsü'ne isim önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı bugünkü yazısında restorasyon çalışmalarından bahsetti. Ortaylı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne ''Evliya Çelebi'' ismi konulmasını önerdi.

Torba kanun tasarısı yasalaştı!

"Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul gibi konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı, Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.

Burdur Bucak'taki tütün deposu Teknik Hizmetler Kampüsü'ne dönüştürüldü!

Burdur'un Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Tekel'in tütün deposu olarak kullanılan eski atıl binaları Teknik Hizmetler Kampüsü'ne çevirerek belediye hizmetleri için üretim merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Torba kanun tasarısının 1.bölümü TBMM tarafından kabul edildi!

Trafik sigortası, Sur'un yeniden inşası, 'Kanal İstanbul', gençlerin genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 1. kısmı, TBMM tarafından onaylandı

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016!

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı, Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunlarını birleştiriyor. 2013 yılında Meclis'e gönderilen, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını alt komisyona sevk edildi. İşte Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016..

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

Torba kanun tasarısı kabul edildi mi?

Gayrimenkul sektörü ile ilgili birçok düzenlemeyi barındıran Torba Kanun Tasarısı, 23 Mart 2016 tarihinde meclise sunuldu. Peki, Torba kanun tasarısı kabul edildi mi? İşte yanıtı..

Gelir Vergisi Tasarısı'yla neler değişecek?

Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, Meclise sevki yenilenen Gelir Vergisi Tasarısı'nın gayrimenkul gelirlerinin vergilendirilmesine yönelik yeni hükümlerine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nda gayrimenkul satışına yenilik gelecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gayrimenkul rantlarının vergilendirilmesine ilişkin bir soru üzerine, Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nda şirketlerin aktiflerindeki gayrimenkullerin satışı ile ilgili bir yenilik getireceklerini dile getirdi.

AVM tasarısı ne zaman çıkacak Haberi

AVM tasarısı ne zaman çıkacak

2015 bütçesini yasalaştırdıktan sonra 6 Ocak'a kadar çalışmalarına ara veren TBMM'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir tempo bekliyor. Haziran 2015 seçimleri nedeniyle nisan ayından itibaren tatile girmesi beklenen Meclis'te öncelikle ele alınacak tasarılar belirlendi. 


Buna göre, Meclis Sanayi Komisyonu'nda bir gecede kabul edilen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı öncelikle yasalaştırılacak işler arasında alındı. Meclis'in çalışma takvimi de dikkate alınarak yapılan çalışmada yasalaştırılacak tasarılar birinci ve ikinci öncelikli tasarılar şeklinde belirlendi. 


Halen İçişleri Alt Komisyonu'nda bulunan îç Güvenlik Paketi, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı, Ekonomik ve Sosyal Konsey'e ilişkin tasarı, Bankacılık Kanun Tasarısı ve Yeşilay üe ilgili düzenlemelerin yer aldığı teklif, aciliyeti olan tasarılar arasına alındı. İkinci öncelikli tasarılar arasında ise Patent Haklarının Korunması Kanun Tasarısı, Milli Savunma Bakanlığı'nm torba...