14 / 10 / 2024

Avrasya GYO genel kurulunda hangi kararlar alındı

Avrasya GYO genel kurulunda hangi kararlar alındı

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 30 Mayıs'ta olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Firma genel kurul toplantısında aldığı kararları yayınladı...




Verilen ilan şu şekilde;

Toplantının açılmasından sonra, gündemin birinci maddesinin görüşülmesi sırasında Divan Başkanlığı'na toplantıda hazır bulunan pay sahipleri  ve vekilleri tarafından usulüne göre bir önerge verildiği görüldü. Divan teşkili konusunda; Divan Başkanlığına Murat ARAZ'ın, Oy Toplama Memurluğu'na Güray GÜNAY'ın ve Toplantı Yazmanlığına Özgür YANAR'ın iş bu önerge ile önerildiği görüldü. Başkaca önerge ve görüş olmadığından bu önerge Genel Kurulun oyuna sunuldu. Başkanlık Divanının teşkili ile ilgili yapılan seçim sonucunda Murat ARAZ'ın, Oy Toplama Memurluğu'na Güray GÜNAY'ın ve Toplantı Yazmanlığına Özgür YANAR'ın seçilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

Gündemin ikinci maddesinin görüşülmesine geçildi. Buna göre Toplantı Tutanağının Pay sahipleri adına Başkanlık Divanını oluşturanlarca imzalanması hususunda Başkanlık Divanına yetki verilmesi Genel Kurulca görüşüldü. Sonrasında yapılan oylama neticesinde Toplantı Tutanağının pay sahipleri adına Başkanlık Divanını oluşturanlarca imzalanması hususunda Başkanlık Divanına yetki verilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

Gündemin üçüncü maddesinin görüşülmesine geçildi. 2010 yılına ait Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve Bağımsız Dış Denetim Raporu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet UĞURLU tarafından okundu. Okunan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Genel Kurul tarafından görüşüldü, sonrasında Genel Kurul'un onayına sunuldu, oybirliği ile kabul edilerek tasdikli bir sureti divan başkanına verildi. 2010 yılına ait denetçi raporu ayrıntılı olarak okundu, bir usulsüzlük olmadığı beyan edildi, müzakere edilerek Genel Kurul'un oyuna sunuldu, oybirliği ile kabul edildi ve imzalı bir sureti Divan Başkanına verildi.

Gündemin dördüncü maddesinin görüşmesine geçildi. Faaliyet raporu ile birlikte üyelere sunulan 2010 yılı bilanço kar ve zarar hesabı, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet UĞURLU tarafından okundu, müzakere edilerek Genel Kurul'un oyuna sunuldu, oybirliği ile kabul edildi ve imzalı bir sureti divan Başkanına verildi.

Gündemin beşinci maddesinin görüşülmesine geçildi. Dönem içinde görev alan Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçinin 2010 yılı faaliyetleri ile ilgili ibra edilmeleri hususu ayrı ayrı Genel Kurul oylamaya sunuldu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçilerin kendileri için oy kullanmadıkları oylamada 2010 yılı faaliyetleriyle ilgili olarak dönem içinde görev alan Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetiçinin ayrı ayrı ibra edilmeleri oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesi olan Yönetim Kurulu üyelerinin 1 yıllık süre için seçiminin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine Murat ARAZ, Mustafa BAŞ, Güray GÜNAY' ve Mehmet UĞURLU'nun seçilmelerine yönelik bir önerge verildiği görüldü. Başka önerge veren olmaması üzerine yapılan oylamada Murat ARAZ, Mustafa BAŞ, Güray GÜNAY' ve Mehmet UĞURLU'nun 1 (bir) yıl süre ile Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçilmeleri müzakere edilerek Genel Kurul'un oyuna sunuldu, oybirliği ile kabul edildi

Gündemin yedinci maddesi uyarınca Şirket Denetçilerinin 1 yıllık süre için seçimine ilişkin olarak Şirket Denetçiliğine Uğur ÖZTÜRK ve Tarık CENGİZ'in seçilmelerine yönelik bir önerge verildiği görüldü. Başka önerge veren olmaması üzerine yapılan oylamada Uğur ÖZTÜRK ve Tarık CENGİZ'in 1 (bir) yıl süre ile Şirket Denetçiliğine seçilmeleri müzakere edilerek Genel Kurul'un oyuna sunuldu, oybirliği ile kabul edildi

Gündemin sekizinci maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu tarafından 2011 yılı için seçilen Engin Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin onaylanmasına oy birliği ile karar verildi.


Gündemin dokuzuncu maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu'nun 04/05/2007 tarihli, 057 numaralı karar ile Kurumsal Yönetim İlkeleri kapsamında Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde, belirlenerek Genel Kurulun tasvibine sunulmuş olan ve 2006 yılı Olağan Genel Kurulu'nda onaylanmış olan 2006 ve izleyen yıllara ilişkin kar dağıtım politikasının, koşullar değişmediğinden gözden geçirilmeksizin ortakların bilgisine sunuldu. 

Gündemin onuncu maddesi uyarınca, Yönetim Kurulumuz tarafından 11/05/2011 tarih ve 149 numaralı kararı ile güncellenmiş ve Şirketimizin web sayfasında da yayımlanmakta olan bilgilendirme politikası genel kurul sırasında ayrıntılı olarak yüksek sesle okunarak ortaklarımızın bilgisine sunuldu.

Gündemin onbirinci maddesinin görüşülmesine geçildi. Şirketimizin 2010 yılı faaliyetleri sonucu (953.333) TL zarar gerçekleşmiş olup, Yönetim Kurulu'nun 11/05/2011 Tarih ve 150 Sayılı Kararı ile alınan söz konusu zararın geçmiş yıl zararlarına kaydedilmesine, ilişkin teklif Genel Kurul'un tasvibine sunuldu ve bu husus ittifakla kabul edildi.

Gündemin onikinci maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu'nun 11/05/2011 Tarih ve 150 Sayılı Kararı ile alınan Şirketimizin 2010 yılı faaliyetleri sonucunda vergi sonrası dağıtılacak dönem karı kalmadığından, kar payı dağıtılmamasına ilişkin teklif Genel Kurul'un tasvibine sunuldu ve bu husus ittifakla kabul edildi.

Gündemin onüçüncü maddesi olan, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.04.2011 tarih ve B.02.1.SPK.0.15-325.99-418  4360 sayılı yazısı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün 27/04/2011 tarihli ve B.14.0.İTG.0.10.00.01/351-02.55553-53460/2423 sayılı yazısı ile verilen izinler çerçevesinde Şirket ana sözleşmesinin 6 maddesine ilişkin yapılacak değişikliğin Genel Kurul'un tasvibine sunulmasına geçildi.

Daha önce ilan edilip ortakların bilgisine sunulan ana sözleşme değişiklikleri okunup müzakere edilerek Genel Kurulun oylarına sunuldu. Buna göre Şirket ana sözleşmesinin 6. maddesine ilişkin yapılacak değişiklik oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ondördüncü maddesi uyarınca; 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun çerçevesinde Şirketimize Gelir İdaresi başkanlığı tarafından tarh edilen Banka Muamele Vergisi ihbarnameleri ile ilgili açılmış olan tüm davalardan vazgeçilmesi ve yapılan uzlaşma hakkında başvuru sonucu taksitlendirme ve terkin tabloları ayrıntılı olarak okunarak ortaklara gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Gündemin onbeşinci maddesi olan; Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VI. No:11 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına ilişkin Esaslar Tebliği'nin 41.'inci maddesi uyarınca, Şirketimiz Genel Kurulu'na bilgi verilmesi amacıyla Şirketimiz portföyünde bulunan taşınmazlara ait kira ekspertiz raporunda belirlenen kira tutarlarına ve bedelleri taraf şirketlerin birlikte yaptıkları pazarlıklar sonucu varılan mutabakatla belirlenen kiralama bedellerine aşağıda yer verilmiştir.
     Kira  
     Ekspertiz Bedeli  Kiralama Bedeli
     (Kdv Hariç)   (Kdv Hariç)

Metrocity A Blok 7.Kat        50.500    35.000

Metrocity A Blok 17.Kat        64.540    58.086

Samsun Şehirlerarası Otobüs                     190.000                 179.449
Terminali

Çarşamba Şehirlerarası Otobüs       48.000     43.220
Terminali

Havza Şehirlerarası Otobüs                       35.000     31.568
Terminali

Gündemin onaltıncı maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu üyelerine aylık 1.000TL huzur hakkı verilmesi ayrıca, Denetçiye aylık 500TL ücret ödenmesi konusunda Divan Başkanlığına önerge verildiği görüldü. Yönetim Kurulu Üyelerine aylık 1.000TL huzur hakkı verilmesi ve Denetçiye 500TL ücret ödenmesi oylamaya sunuldu ve bu husus oybirliği kabul edildi.

Gündemin onyedinci maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu üyelerine TTK 334 ve 335 maddelerince izin verilmesi oylamaya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

Gündem üzerindeki görüşmeler tamamlandığından Yönetim Kuruluna başarılar dilenerek toplantının kapatıldığı Başkan tarafından bildirildi. 30.05.2011 saat: 11:00

 


Geri Dön