16 / 05 / 2024

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...



Peki açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde TÜFE ne kadar artış gösterdi? Nisan ayı için piyasa beklentileri hangi yöndeydi? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avro Bölgesi'nde TÜFE, bu yılın Nisan ayında bir önceki aya göre de yüzde 0,7 artış gösterdi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, piyasa beklentileri, Nisan ayında Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 7, aylık enfasyonun yüzde 0,9 olması şeklindeydi.

Avro Bölgesi nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7 ye yükseldi!

Peki yine açıklanan rakamlara göre, en yüksek yıllık enflasyon hangi ürünlerde gerçekleşti?

Verilen son dakika detaylarına göre, enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığı zaman, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 13,6 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde gerçekleştiği görüldü. Yine açıklanan detaylara göre, gıdayı, yüzde 6,2 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 5,2 ile hizmetler takip ederken enerji ürünleri yüzde 2,5 geriledi.

Avrupa Birliği uyumlu verilere göre enflasyon, 2023 yılının nisan ayında Letonya'da yüzde 15, Fransa ve Portekiz'de yüzde 6,9, Slovenya'da yüzde 9,2, Slovakya'da yüzde 14, Litvanya'da yüzde 13,3, Estonya'da yüzde 13,2, Avusturya'da yüzde 9,6, İtalya ve Hırvatistan'da yüzde 8,8, Almanya'da yüzde 7,6, Malta'da yüzde 6,5, Finlandiya'da yüzde 6,4, İrlanda'da yüzde 6,3, Hollanda'da yüzde 5,9, Yunanistan'da yüzde 4,5, İspanya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yüzde 3,8, Belçika'da yüzde 3,3 ve Lüksemburg'da ise yüzde 2,7 seviyesinde ölçüldü.

Belçika'da işe bisikletle gidenlere para verilecek!

Coinbase dudak uçuklatan ceza! İşte sebebi

Euro alalım mı? sorusuna net yanıt geldi! Euro yükselecek mi? Euro/TL bugün ne kadar oldu? 2 Mayıs Euro/TL kuru


Geri Dön