08 / 05 / 2024

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Aktarılan son dakika detayların a göre, Avrupa Birliği'nin (AB) finansal risk gözetim kurumu, kripto varlıklarla gerçekleştirilen kaldıraçlı işlemlerin engellenmesini talep etti.



Avrupa Birliği'nin olası finansal risk bulaşma kanallarını izleme kapasitesini iyileştirmesi gerektiği bildirilen söz konusu raporda, bunun, hem kripto sektörü ile geleneksel finans arasındaki kanallar hem de kripto sektörü içindeki kanallar için geçerli olduğu kaydedildi.

Ayrıca hazırlanan raporda, bu alanda kriptolara maruz kalan bankalar gibi geleneksel finans sektörü kurumları, kripto riski olan yatırım fonları ve kripto sektöründeki stabilcoin veren kuruluşlar ve e-cüzdan sağlayıcılarının standart raporlama ve kamu aydınlatma yükümlülüklerinin teşvik edilmesi gerektiği bildirildi.

Kripto holdingler, kripto tabanlı kaldıraçlar, merkeziyetsiz finans, staking ve kripto borç gibi risklere karşı politik seçeneklerin değerlendirilmesi gerektiğine değinilen bu raporda, kripto varlıkları olan yatırım fonlarına kaldıraç limitleri getirilmesi de teklif edildi.

Bağlayıcı olmayan ESRB'nin önerilerinin Avrupa Birliği'nin ilerideki kripto varlık düzenlemelerine şekil vermesi de bekleniyor.

Bitcoin Fiyatı Yükseldi! 24 saatte yüzde 1,56 arttı

Kripto paralar ne durumda? Kripto para piyasasında düşüş mü yaşanıyor?

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön